Bruchterveld oefende zaterdag tegen derdeklasser SVVN.
Na een midweekse misser tegen Vroomshoopse Boys 2, was dit de laatste test voor trainer Keuken en z’n ploeg voor de hervatting van de competitie komende zaterdag tegen DKB.
SVVN heeft een redelijke jonge ploeg in opbouw, maar doet ‘t verrassend goed en staat tweede in de derde klasse. Een tegenstander van formaat dus, ook al misten er enkele basiskrachten.

Binnen twee minuten moest Wouter Huisjes al redding brengen om al niet meteen op achterstand te komen. Maar daarna ging het “redelijk crescendo”.
Na een kwartiertje had Op de Haar een uitgelezen kans de score te openen, maar hij schoot te slap in. Dat maakt hij enkele muinuten later ruimschoots goed door de bal vanaf 25 meter over de jonge keeper te bogen.
De vele SVVN supporters keken nog vreemder op toen Johan Albert een prima actie vanaf links schitterend vanaf 20 meter doeltreffend afrondde, 2-0.
Even later een corner, Luc Roeleveld stond klaar op de zestien meter en haalde vol uit, maar zijn volley trof slechts de paal.
Alberts, die goed op dreef was vandaag, stond aan de basis van de 3-0 met een verrassende actie, hij had oog voor Roeleveld die vervolgens droog binnen schoot.
Gijs Odink moest nog voor rust helaas uitvallen en Niels Lubbbers was zijn vervanger.
De rust kwam met een toch wel zeer verrassende 3-0 stand.

In de rust zal trainer Bart Esther toch wel een hartig woordje gesproken hebben. De tweede helft was dan ook veel meer gelijkopgaand. Toch waren het opnieuw de Tricolores die het eerst scoorden. Niels Lubbers gaf aan en Luc Roeleveld lepelde de bal in de verre hoek.
Amper een minuuut later leek SVVN de aansluiting te vinden, maar het schot ging rakelings naast.
Na een kwartier werd er volop gewisseld.
Robbert Reinders, Max Smit en Thijs Nijman kwamen vd Veen, Roeleveld en Otter aflossen.
Even was er wat verwarring en meteen profiteerde SVVN, Alan maakte de 4-1.
Even later kon Otter al weer terug komen, want Koen Otten was licht geblesseerd.
Otter stond samen met N.Lubbers aan de basis van de 5-1. Het was de kleinste man van het veld Max Smit die hoog vliegend de 5-1 binnen kopte.
Voor SVVN-er Ter Avest was dit blijkbaar net iets te veel van het goede, want hij sabelde Smit van achteren neer en mocht van arbiter Holtvlüwer verplicht gewisseld worden. Goede oplossing van de man in het zwart.
Nadat Op de Haar dé kans op de 6-1 had verprutst, was Zigterman aan de andere kant wel succesvol, door de buitenspelval goed te omzeilen en knap af te ronden, 5-2.
Na zo’n 80 minuten was een bevlieging van Op de Haar goed voor de 6-2. Hij krulde de bal netjes van buiten de zestien langs de arme jonge doelman.
In de slotminuut kopte Rob Lubbers nog op de paal, maar broerlief Niels (“Bram”) stelde Johan Alberts in staat alsnog de laatste goal van deze middag te produceren, 7-2.

Een verrrassend hoog uitgevallen score tegen een tegenstander waar meer van verwacht mocht worden.
Bruchterveld speelde fris van de lever. Iets wat komende zaterdag zeker ook nodig zal zijn tegen DKB. Deze stugge ploeg zal echter niet zo open spelen als SVVN deze middag.
Maar al met al een mooie generale en zeker ook mooi ivm het 50 jarige jubileum a.s vrijdag 26 januari.

Vrijdagavond is er een gezamenlijke maaltijd en aansluitend een gezellige avond met live muziek tot een uur of tien. De dag erna moeten iedereen weer messcherp zijn! DKB uit!
Verdere jubileumfestiviteiten zijn er in de week van 2-9 juni!

Opstelling:
Huisjes;
Otter (60’ Nijman), Ros, Otten (68’ Otter), R.Lubbers;
Roeleveld (60’ Smit), vd Veen (60’ Reinders), N.Dijk;
Op de Haar, Odink (40’ N.Lubbers), Alberts