Activiteitenmiddag 24 februari

Zaterdag 24 februari van 14.30 – 20.30 organiseert v.v. Bruchterveld een activiteitenmiddag voor jong en oud, leden en niet-leden!

Dit jaar bestaat v.v. Bruchterveld 50 jaar. Op 26 januari is het officiële jubileumfeest en van 2 t/m 9 juni wordt er een feestweek gehouden met diverse activiteiten. Om het feest te kunnen bekostigen, hebben alle commissies de handen ineen geslagen en besloten een activiteitenmiddag te organiseren. Deze zal worden gehouden op zaterdag 24 februari 2018. Tijdens deze middag is er een 11-stadionnen-tocht voor de jeugd t/m 20 jaar, een gezellige markt, een verloting met mooie prijzen, veel lekkere versnaperingen zoals broodjes knakworst, warme wafels, glühwein, warme choco etc etc.

Kortom, het belooft een gezellige middag te worden. We hopen dan ook op veel bezoekers! Tot dan!

Algemene ledenvergadering 2017

Het bestuur van v.v. Bruchterveld, nodigt haar leden uit tot het bijwonen van de

ALGEMENE LEDENVERGADERING

op vrijdag 6 oktober 2017,
aanvang 20.00 uur.

Plaats: clubhuis “Noppenveste” te Bruchterveld.

Agenda:

1. Opening
2. Vaststelling van de notulen van de vorige algemene ledenvergadering
3. Jaarverslag van de secretaris
4. Jaaroverzicht van de penningmeester
5. Bestuursverkiezing:
Aftredend en niet herkiesbaar: Bert Smit

Op dit moment is het bestuur er helaas nog niet in geslaagd, om deze vacature in te vullen. Mocht je interesse hebben, meld je dan bij 1 van de bestuursleden. Of per mail: secretaris@vvbruchterveld.nl

6. Mededelingen Commissie Kantine Beheer
7. Mededelingen (Technische Commissie, Sponsorcommissie en sv Tricolore)
8. Mededelingen van de Jubileumcommissie
9. Rondvraag
10. Sluiting

Het bestuur

,

Bruchterveld 2 trekt aan langste eind, of toch niet?

Na een vrij kansloze nederlaag bij den Ham moest er vandaag weer gewonnen worden op ons eigen sportpark.
Dit in eerste instantie ook om wellicht een periodetitel te kunnen pakken, dit moest dan gebeuren tegen fysiek en technische Boys uit Zwolle
De voorbereiding was uitstekend, donderdagavond met maarliefst 15 man getraind en 2 keepers voor een goede partij scherp.
Trainingspakken en het tenue lagen keurig netjes klaar voor een ieder die vandaag mochten laten zien waarom wij de 3 punten thuis zouden houden.
Trainer had weer een mooi en inspirerend praatje. Deze was zelfs al eerder klaar dan we gewoon zijn en konden dus al optijd aan de warming up.
Op het natte kunstgras ging de bal bij iedere speler langs en kon men zich alvast opmaken voor een stevig potje voetbal met een also stevige wind.
Deze op het veld horizontale staande wind leek op voorhand misschien wel bepalend te kunnen zijn, Maar was dat ook zo?
Onze scheids van vandaag Dhr Huistede was optijd aanwezig met een goed opgepompte bal. De wedstrijd kon beginnen!

Omdat het 1e vandaag vrij was kwam er toch een leuk clubje supporters naar ons Twidde kijken en als we het al niet voor onszelf deden dan wel voor onze supporters.

De wedstrijd begon en de Boys pakten de eerste 10 minuten het initiatief. Een aantal leipe spelers lieten al zien dat het voor ons niet gemakkelijk zou gaan worden.
Er werden een aantal stevige duels uitgevochten onder de neus van de scheids. Deze moest een paar keer hard en lang op zijn fluitje blazen om zijn statement te verduidelijken en de wedstrijd zodoende in toom te houden.
Dit resulteerde uiteindelijk in een terechte gele kaart voor onze linkshalf waarbij de tegenstander een meter de lucht in vloog.
Via deze linker kant kwamen bij ons een paar voorzichte speldenprikjes tot stand.
Na ruim een half uur en een paar keer net wel of net geen goede opbouw gingen we toch wat meer de lange bal hanteren en het resulteerde uiteindelijk in een snelle counter.
De Boys kwamen er via hun linker kant goed door en konden afvuren op doel (kon ook wel eens een corner geweest zijn). De afgevuurde bal belande gedragen door de wind op de lat en kwam vervolgens in een kortdurende scrimmage terecht. Hieruit gekomen ging deze bal middels een directe pass naar voren. Razendsnel via solo’s en ééntwéétjes haalde onze spits met een kiezelhard schot uit richting de linker onderhoek.
Of het de wind was weet ik niet, maar de keeper zag er niet al te best uit. GOAL!!!  Lekkere opsteker en vlak voor rust.
Na de rust veranderde het spelbeeld ietwat. De eerste helft was gelijkopgaand maar de tweede helft hadden de Boys toch sterk de overhand.
Ondanks dat we nog wel verzorgd speelden kwamen we niet echt meer tot kansen.
De Boys daarintegen moesten natuurlijk ook wel iets doen om de achterstand weg te poetsen.
De druk zat er goed op en het was zo nu en dan behelpen. Hier en daar weer een scrimmage en wegroeien van de bal.
Tussendoor werd ook de lat nog geraakt uit een op de wind gedragen voorzet.
Toch werd er zo nu en dan ook goed onder de druk uit gevoetbald en konden we de bal voorin vasthouden.
De verse krachten die zo rond de 60e minuut het veld in kwamen konden het team goed helpen door hard te werken.

Uiteindelijk het toch wel bevrijdende geluidje uit het fluitje van Dhr Huistede.
Door menigeen werd gezegd dat het een lelijke overwinning was, maar was dat ook zo? Of was vooral een prestatie van het minst gepasseerde team van de competitie?

Met 3 punten aan het langste eind getrokken, maar helaas net een doelpuntje tekort om de periode te pakken.
In de komende 7 wedstrijden zijn er nog genoeg langste einden te behalen en hier zullen we uiteraard ons stinkende best voor gaan doen met aanstaande zaterdag de 23e om 12:45 bij Hberg ’85 de eerstvolgende tegenstander.

Vacature trainer 2e elftal

Door het aangekondigde vertrek van Harold als trainer van het tweede elftal, zijn we voor het komende seizoen opzoek naar een trainer voor dit elftal.

Via de volgende link vindt je de vacature:

VACATURE

JO-19 pakt koppositie

O-19 verslaat ook JCLE O-19

De Tricolore’s uit Bruchterveld moesten gisteren aantreden tegen het keurkorps van de twee verenigingen / dorpen  Lutten en Slagharen, er werd om 14:30 afgetrapt.

Zoals als elke week het geval is,…. blies ook vandaag de wind weer over het veld, nu eens niet voor of tegen maar van opzij, da’s een keer weer wat anders, misschien volgende week een keer diagonaal over het veld zou ook een keer een uitdaging zijn….pffff…!! Buienradar heeft ook een app, windradar altijd makkelijk voor op de zaterdagen, werkt alleen buitenshuis trouwens…!

Bruchterveld kwam weer goed uit de startblokken, we lieten JCLE direct zien wie de baas op het veld was, met de juiste energie konden we kansen creëren en daar gaat het tenslotte om, …wat kun je uitrichten op de helft van je tegenstander, daar staat ook immers het doel waar de bal in moet. O-19 heeft dat dit seizoen, tot nu toe, aardig in de smiezen wanneer je vooruit voetbalt en risico’s durft te nemen dat dit wat oplevert, tuurlijk gaat dat ook wel eens mis, maar we herstellen dat voor elkaar…, doen we gewoon goed.

Met de rust staan we met 1-3 voor, een paar goede goals van onze zijde en een vrije trap van JCLE die d’r zo inwaait, nothing on the hand, op naar het tweede bedrijf.

Na rust maken we het echte verschil, eindstand 1-6, wederom paar goed uitgespeelde goals, hadden er ook nog wel paar meer kunnen maken, maar dat bewaren we voor de komende weken.

Onder-19 pakt met deze overwinning de koppositie, volgende week thuiswedstrijd tegen buur Marienberg aanvang 12:00 uur, u bent van harte welkom, 12:45 uur rust en dan staat daar het kantinepersoneel voor u klaar, denkt u er aan windscherm mee te nemen…oh ja ok nog poar extra scheerlien”n…? Tot zaterdag.

Geen goud gevonden in Haren.

Na wat we gerust een heerlijke wederopstanding mogen noemen, was het doel voor vandaag duidelijk. Ook V.V. Gorecht uit Haren moest er aan gaan geloven, vorige week al op de ranglijst, maar nu dan ook op het voetbalveld. De thuiswedstrijd tegen de Groningsen was weinig memorabel en deed dan ook, ondanks het gelijkspel, bij weinig van onze meiden nog een belletje rinkelen. Niek had zijn huiswerk wel gedaan en wist ons te vertellen, dat Gorecht er vaak een zelfde speelstijl op na liet als wij. Afwachtend en vervolgens opbouwend.

Na een uurtje rechtdoor gassen op de snelweg was het in Haren bij 23ste villa linksaf naar sportpark de Koepel alwaar wij om 3 uur aftrapten met wederom om te beginnen de wind in de rug. We begonnen de wedstrijd erg voortvarend, binnen luttele minuten was het Hesther die zich het vijandig doelgebied in werkte. Waar zij vervolgens met pijn en moeite van de bal gezet kon worden door een verdediger. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht, maar al snel sloeg het spelbeeld om. Gorecht was duidelijk meer aanwezig in de wedstrijd dan wij en zette sterk druk waar ze de kans kregen. Zo werden er veel ballen gewonnen, puur op inzet, door de thuisploeg. Dit maakte ons helaas niet wakker, want wij bleven slordig en te weinig aanwezig in de wedstrijd. Zodoende kwamen we veel aan het verdedigen, waar we over het algemeen altijd erg goed in zijn. Het uitverdedigen daarentegen bleek een ander verhaal. Na een klein half uurtje spelen wilden we voetballend uitverdedigen, maar zoals eerder beschreven waren de gastvrouwen erg actief in de duels, dit resulteerde dus in balverlies vlak voor de eigen goal. De dame in kwestie bleef rustig en schoof de bal in de uiterste hoek, 1-0. Met de wind in de rug konden we hier en daar wel een beetje de aanval vinden. Zo leken we nog net voor rust de aansluiting te gaan vinden. Na een goede combinatie op het midden kon de bal terug gelegd worden op Britt, die de bal prachtig naar de hoek leek sturen. Helaas stond de keeper daar net genoeg in de weg om te keren.

Na de rust ging het er allemaal niet makkelijker op worden. De wind was hard, en in vlagen nog harder, en blies ons recht in het gezicht. Als we al wat wilden gaan creëren moest dat met combinatie voetbal over de grond. Het kwartje viel helaas al vroeg de andere kant op. Een uittrap van Lara werd door een speler van Gorecht dankbaar aangenomen. Geholpen door de wind peerde ze die bal op goed geluk naar voren, en dat goed geluk kwam er. De bal stuiterde over Lotte en kwam op rand van de zestien waren de handige spits er net genoeg tegen aan kon lopen om de uitkomende Lara ook te passeren. Dit leek even de wake up call voor ons, want in een vlaag van goed voetbal kwamen we meerdere keren snel aan de andere kant van het veld, maar niemand kon de keeper helaas echt testen. Het begon ons allemaal tegen te staan en onvermijdbaar gemopper kwam over en weer. Het laatste kwartier kwamen we al bijna niet eens meer van de eigen helft, want ook de tegenstander had nu wel door dat we van achteruit wilde opbouwen en we dat eigenlijk alleen maar over rechts konden. Uiteindelijk mochten we dan ook van geluk spreken dat het enkel bij 2-0 bleef.

Na een poosje zweven, staan we nu weer met beide benen op de grond. Het moge duidelijk zijn dat weinig mensen vandaag hun gebruikelijke niveau behaalde en dat ook de alertheid in Bruchterveld was achtergebleven. Volgende week treffen we koploper Asserboys, die, met vier verloren wedstrijden, bijzonder matig uit de winterstop zijn gekomen. Een mooie kans om toe te slaan wellicht? Kom dat zien om 14:30 op sportpark de Noppenweide!

Rabo clubkas campagne!!

Het is weer zover de Rabobank clubkas campagne en natuurlijk doen we als v.v. Bruchterveld weer mee aan dit goede initiatief!

Het doel van dit jaar is om ons terras te verfraaien denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting en nieuwe (extra) bankjes!

Om zoveel mogelijk geld te verdienen is het belangrijk dat jullie als leden (van de Rabobank) zoveel mogelijk op ons stemmen!

Als het goed is heeft iedereen die mag stemmen een mail ontvangen (vandaag – 15 maart) waarin gevraagd wordt om te stemmen!

 

Handig: Sportspreekuur bij De Haere

Handig: Sportspreekuur bij De Haere. Snel professioneel advies bij blessures

Last van een blessure na het sporten in het weekend? Of wil je weten of je fit genoeg bent voor die belangrijke wedstrijd van morgen? Maak dan een afspraak voor het sportspreekuur bij De Haere in Bergentheim, speciaal voor (amateur)sporters. Dat kost niets en je weet meteen waar je aan toe bent. Dit kun je doen via sportspreekuur@de-haere.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Screening en advies

Tijdens het sportspreekuur doet de fysiotherapeut een professionele, vrijblijvende screening van 10 minuten en geeft advies over herstel en/of behandeling. Als verdere behandeling van de klachten nodig is, kun je ter plekke een afspraak maken met een gespecialiseerde (sport)fysiotherapeut bij een van de vestigingen van De Haere bij jou in de buurt. Maar het staat je natuurlijk ook vrij om naar een andere praktijk of fysiotherapeut te gaan.

Waar en wanneer?

Bergentheim (Dorpsstraat 4)

– maandag van 8.00 – 9.00
– maandag van 18.00 – 19.00 uur
– vrijdag van 8.00 – 9.00 uur

Met vriendelijke groet,

Esmee Schepers

,

Zaalteam steeds dichter bij kampioenschap!

Almelo Futsal Combinatie 13 – Bruchterveld 1 2– 5 (1 – 2)
Woensdag 13 maart
20:00 uur Topsporthal IISPA te Almelo
Scheidsrechter: niet gezien

Spelers: Martin, Gert (c), Henri, Jarno, Tim, Bernard, Klaas
Coaches: Wim en Harry

Scoreverloop: 12e min 1-0, 12e min 1-1 (Martin), 16e min 1-2 (Henri), 31e min 1-3 (Henri), 32e min 1-4 (Henri), 45ste min 1-5 (Henri), 49ste min 2-5

Vandaag stond de op 2 na laatste wedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd in het verre Almelo in de topsporthal tegenover het Polman stadion van Heracles. Na enig zoekwerk door het doolhof van gangen werd de zaal gevonden waar we onze wedstrijd konden gaan afwerken. Helaas wist de scheidsrechter door het doolhof de zaal niet te vinden (ik denk dat hij nog ergens rondloopt), dus trapten we af zonder scheidsrechter en werd de tijd bijgehouden door Harry. We begonnen afwachtend en een beetje angstig. Liever geen fouten maken, want dat kon nog wel eens beslissend zijn in de titelrace. Almelo kon daarentegen ook geen vuist maken, dus kabbelde de wedstrijd voort tot de 12e minuut. Een mooie actie van de nummer 9 van Almelo zette onze verdediging op het verkeerde been en hij schoot de bal onberispelijk achter de wederom uitstekend keepende Bernard. Hierdoor werden we wel wakker geschud en maakte Martin na een leep balletje van Henri de gelijkmaker. We probeerden de tegenstander wat eerder onder druk te zetten om zo de bal eerder in bezit te kunnen krijgen en ze het gevoel te geven dat er vandaag niets te halen viel bij Bruchterveld. Dat lukte redelijk, maar de afstandsschoten van Almelo waren hard en niet altijd ongevaarlijk. Kort na rust maakte Henri met 2 snelle doelpunten aan alle illusies een eind, maar het blijft zaalvoetbal waarschuwde Klaas, dan kan er van alles nog gebeuren. We controleerden de wedstrijd verder zonder echt grote kansen weg te geven. Zelf creëerden we wel wat kansen, maar het vizier stond niet echt op scherp. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte Henri zijn 4e van de avond, die werd opgevolgd door de tweede treffer van Almelo, maar tot een slotoffensief kwam het niet meer. Almelo vond het allang best en snakte, naar eigen zeggen, naar het einde van de wedstrijd.
Met 4 punten voorsprong op de nummer 2, Hardenberg ‘85, kunnen we bij winst in onze volgende wedstrijd de titel veilig stellen. Mocht Hardenberg ‘85 20 maart verliezen in Dalfsen dan is het kampioenschap al een feit zonder dat we spelen. 25 maart spelen we de eventuele kampioenswedstrijd om 20:30 in Almelo. Kom ons aanmoedigen, de entree (en parkeren) is gratis!

BINGOOOO 12 APRIL

Dit jaar hebben we bijzonder veel mooie en gevarieerde prijzen bij elkaar gesprokkeld voor een mooie bingo avond! Zie de poster!

 

Tot 12 april!

BINGO

Bruchterveld O-19 maakt er 13

Onder 19 op stoom tegen sv Almelo

Afgelopen zaterdag wedstrijdnummer 3 van dit voorjaar  in de 2e klasse voor de Tricolore’s, een thuiswedstrijd tegen sv Almelo.

Onder leiding van de prima scheidsrechter Stegeman werd er om 12:00 uur afgetrapt op veld1, dat er overigens beroerd bij ligt, het veld is erg hobbelig de bal stuiterde alle kanten op, wellicht zal de gemeente er goed aan doen is wat vaker het veld te rollen…..

Sv Almelo voor ons een onbekende tegenstander, de eerste wedstrijd hadden ze met 8-1 verloren van TVC”28, maar van onderschatting aan Bruchterveldzijde was geen enkele sprake, eerst maar eens laten zien wat er vandaag op de mat gelegd kon worden.

Direct vanaf het begin lieten enkele Almeloërs  zien over prima techniek te beschikken, de wedstrijd ging dan ook op en neer, maar gaande weg de wedstrijd kwamen de Bruchtervelders steeds beter in hun spel en combineerden, ondanks het matige veld en de harde wind,  er lekker op los, we drukten de tegenstander terug op eigen helft en maakten duidelijk dat de punten op de Noppenweide zouden blijven, met de rust een voorsprong van 3-0, mooie doelpunten afgewisseld met wat cadeautjes van Almelo-zijde.

Direct na de thee kwam Almelo goed op gang maar wij maakten gelijk aan deze illusies een einde door de 4-0 te maken, daarna was de wedstrijd geen wedstrijd meer, de Almeloërs gaven het op en Bruchterveld kon uiteindelijk uitlopen naar een 13-1…… overwinning, de laatste paar doelpunten gingen wel heel erg makkelijk.

Resultaat is nummer 3 op de ranglijst met nog alle opties op tafel.

Volgende week een uitwedstrijd tegen JCLE O-19-1, om 14.30 aftrappen op Sportpark de Kei in Lutten.

,

Noodweer vriend van SP Daarle

De uitwedstrijd bij SP Daarle zou gezien de stand op de ranglijst en de uitslag van de heenwedstrijd (8-0) geen probleem mogen zijn voor vv Bruchterveld.
Het noodweer schoot de thuisploeg echter te hulp en bracht hen zowaar een zwaarbevochten punt in het laadje.

De Bruchtervelders, die laatste tijd aardig op schot waren, misten voor deze wedstrijd topscorer Op de Haar. Niels Lubbers mocht hem vervangen in de spits. Hij kreeg na 10 minuten al de eerste kans, maar treuzelde te lang.  Enkele minuten later was het wel 0-1. Luc Roeleveld stoomde over de rechterkant op, liet iedereen z’n hielen zien en eenmaal binnen de zestien gaf hij ook keeper Martijn Valk geen kans.
Een even logische als verdiende voorsprong voor de Tricolores. SP Daarle komt duidelijk kwaliteit te kort, maar speelt wel met volle overgave, soms zelfs op of net over het randje.
Bij een van de spaarzame Doarlese aanvallen werd een bal op doel gekopt, op de lijn werd de bal echter weggewerkt.
Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Valk.
Eerst Rienk van der Veen met een prachtig gedrukt schot, maar Valk op z’n post.  Daarna Benjamins, maar niet koel genoeg. Een knappe lob vanaf de zijkant van Van der Veen, maar Valk lette wederom goed op. Jarno Otter schoot nog eens vlak voorlangs. Maar de grootste kans was voor Niels Lubbers, toen Valk een harde terugspeelbal niet onder controle kreeg en Lubbers hem had moeten passeren en dan binnen schieten. Het lukte hem echter niet de 0-2 aan te tekenen.
De rust kwam met slechts 0-1. Voor SP Daarle een acceptabele score.  De Tricolores waren er niet ongerust op, die tweede treffer zou na rust echt wel gemaakt worden.
Maar toen bood de natuur SP Daarle de helpende hand. Na de rust nam de toch al straffe wind orkaan-achtige vormen aan (deze werd meteen “Dinie” gedoopt) en begon het ook nog eens hard te regenen en te hagelen.
Arbiter Karkdijk, die voordien al moeite had het spel te volgen, raakte helemaal de kluts kwijt. Kaarten werden weer ingetrokken, aanslagen werden zelfs helemaal niet gezien.
Dergelijke extreme weersomstandigheden zijn meestal in het voordeel van de verdedigende partij, Daarle dus, omdat je geen fatsoenlijke aanval meer kunt opzetten. SP Daarle ramde gewoon alles naar voren en gokte op een fout achterin bij de gasten. En het gekke is, je voelt als toeschouwer aan dat dit nog gaat gebeuren ook.
Met het rondspelen achterin werd er druk gezet, een aanvaller van Daarle werd aangetikt en een vrije trap volgde.  Het was Jeffrey Meinetten die de bal vanaf zo’n dertig meter richting het doel van Huisjes schoot. Was het de wind die de bal droeg, of gewoon een inschattingsfout? Feit was dat Huisjes onder de bal doorging en de bal in het lege doel plofte, 1-1 met nog een kleine twintig minuten op de klok.
En als je dan zelf geen kansen creëert, mede door het weer, dan moet er ingegrepen worden. Dat deed trainer Keuken uiteindelijk tien minuten voor tijd, door drie nieuwe spelers te brengen.  Max Smit en Richard Snippe brachten weer wat nieuw elan in de ploeg en Gijs Odink kreeg nog de grootste kans, maar maaide over een voorzet van Smit heen.
Rienk van der Veen werd nog onderuit geschoffeld op de achterlijn, maar ook dit zag Karkdijk niet.
Zo eindigde deze vreemde wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Voor SP Daarle een verdubbeling van het aantal wedstrijdpunten, dus groot feest. Voor Bruchterveld een kleine blamage, zeker gezien het aantal mogelijkheden in de eerste helft.
Volgende week is Bruchterveld vrij. De week erop uit naar Dieze West.

Opstelling:
Huisjes;
N.Ros, Otten, Nijman, M.Ros;
Dijk (’79 Richard Snippe) , van der Veen, Otter;
Benjamins, Lubbers (79’ Gijs Odink), Roeleveld (79’ Max Smit)

Foto’s Jan van der Veen