We vangen vandaag aan bij Nieuwleusen uit, een regenachtige zaterdag middag. Met vandaag 1 wissel op de bank staat er een flinke kluif op het programma tegen de mogelijke kampioen in ons competitie.

In de kleedkamer bespreken we de tactiek, we laten Nieuwleusen komen en vanuit daar willen we gaan voetballen. Na een toespraak in de kleedkamer en een goede peptalk starten we met de volste vertrouwen aan deze uitdagende pot.

Het fluitsignaal klinkt en we starten  veelbelovend de eerste 5 minuten tonen we vechtlust en na een combinatie op de linker vleugel creëren we een kans Hugo word vrijgespeeld loopt op en lost een schot op goal met links, helaas zonder succes de keeper houd hem goed tegen. De toon is gezet en beide ploegen staan op scherp.

10 minuten later word Bruchterveld terug gedwongen, Nieuwleusen schroeft het tempo op. Na enkele passen van Nieuwleusen word de vrije man gevonden, door te vroeg instappen word er een vrije schietkans gecreëerd met links schiet de tegenstander de bal met een bekeken balletje in de linker hoek van het goal. Geen kans meer voor ons keeper helaas. 1-0 achterstand voor Bruchterveld.

De wedstrijd is nog niet gespeeld het is nog vroeg, met pressie over de linker flank word Boaz gevonden en heeft een vrije doortocht naar het goal. De keeper van Nieuwleusen komt ver uit en maakt zich breed, Boaz lost het schot via de rechterkant van de keeper waarna de handschoen word getoucheerd. Echter stond de keeper al buiten de 16 meter, rood geen discussie mogelijk. We spelen nu tegen 10 man en er is weer frisse moed. De vrije trap word geplaatst in de rechter hoek door Niels helaas houd de reserve keeper hem uit het goal, knappe redding. Met alle man en macht proberen we de vrije man te vinden helaas word de bal tijdens ons spel onderschept we schuiven door naar achteren. Over de rechterkant word de bal teruggespeeld naar de rechts midden van Nieuwleusen, er volgt een strakke voorzet op het hoofd van de spits die hem knap inkopt. 2-0 Nieuwleusen. Ons harde werkt loont niet en het rustsignaal klinkt.

In de rust bespreken we een andere tactiek, we zetten ze hogerop vast in de hoop ze niet teveel aan voetballen te laten komen we zijn immers met een man meer. Met de koppen op en een warm theetje in de maag komen we het veld weer op.  We beginnen weer scherp en fel, daarnaast komen we meer aan voetballen toe. Er zit rust in ons spel maar de echte kansen ontbreken. Na een kleine 15 minuten schiet het bij Rob in de knie nog even doorzetten, maar helaas is het niet verantwoord nu door te gaan. We moeten door met 10 tegen 10. We krijgen geen echte kansen meer en Nieuwleusen komt over links door de verdediging heen waarna een afstandsschot volgt, Kevin red de bal uit de linker hoek maar helaas te hard om klem vast te hebben. Na goed doorlopen een intikkertje…. 3-0. We houden stand, ondanks onze inzet volgen er nog was kansen voor de tegenpartij maar door goed keeperswerk van Kevin blijft het bij 3-0. Een zwaarbevochten pot zonder punten. Op naar het einde van dit seizoen met hopelijk een betere uitkomst en punten! Lets go boys!!!