Het was knokken vorige week tegen laag vlieger VVAK, en ook vandaag ging het knokken worden in en tegen Drenthina. Als oude bekende uit de tweede klasse is Drenthina is de huidige nummer drie van de competitie en heeft het voornamelijk na de winterstop de draad weer opgepakt. Op papier een bijzonder lastige pot voor ons als ‘laagvlieger’, maar voorgaande ontmoetingen lieten ons zien dat niets onmogelijk was tegen dit Drenthina.
Het was vooral zaak voor ons om de gedoodverfde eerste tien minuten de gelederen gesloten te houden en de koppies erbij te houden. We besloten dan ook eens een anders te beginnen dan anders en meteen volop in de aanval te trekken. De eerste de beste bal moest diep gaan en met de snelheid van onze spitsen moest er gevaar gaan komen. Meteen laten zien dat we hier komen om doelpunten te maken, in plaats van achterover te leunen en de tegenstander te laten komen. Een goed strijdplan zo bleek, de dames uit Emmen wisten niet wat ze overkwamen en hadden de grootste moeite met de druk die wij leverden. Het werd al snel duidelijk dat het viertal middenvelders van Drenthina niet opgewassen was tegen de drie vrouwen die bij ons op het middenveld te vinden waren. Met name door het doorstappen van Britt vanuit de voorstopperpositie, en de gasten die overal net een stap te laat waren, waren wij duidelijk de bovenliggende partij in de eerste minuten. Een corner van rechts werd door Inge scherp voor de goal gegooid, alwaar deze nog één keer stuiterde waar Britt de bal met het hoofd kon binnenwerken. Een verdiende 0-1 voorsprong binnen tien minuten. Niet veel later werd het zelfs nog gekker! We zijn constant in de aanval en uit zoveelste aanval kan Hesther de bal voorzetten, waar Sylke weer eens op de goede plek liep. Een speciale manier van scoren is ook scoren, met de onderbuik kon zij de bal binnenlopen. Niet veel later is de eerste drinkpauze en stonden we verbaast van en trots op ons eigen kunnen met 0-2 voor.
Dat de dames van Drenthina niet van plan waren om te verliezen was ons wel bekend. Is het niet nu, dan wel straks zullen ze mensen gaan doorsturen naar voren om ons het leven zuur te maken. Het liet vervolgens wel enorm veel ruimte voor ons om rond te spelen. In de volle ijver door te gaan op de bal, stapt Drenthina vaak dan wel verkeerd uit of te laat uit. Waar wij volop gebruik van willen maken. Achtereenvolgens komen Jeska, Inge en Hesther een teen te kort om de tegenstander vroeg definitief te knakken. Als zo vaak gebeurt, als die aan de ene kant niet valt, valt die aan de andere kant wel. Een mooi aangesneden pass vanaf het middenveld valt pardoes bij de Emmense linksbuiten, 1-2. Toch was er geen vuiltje aan de lucht. De rug werd meteen gerecht. Britt lost nog een venijnig schot op goal en ook Hesther word nog een keer gevaarlijk gelanceerd, maar het blijft 1-2 tot de rust.
De rust kwam en ging, want veel was er niet aan te merken op ons spel. Doorgaan en het koppie erbij houden. De tweede helft begon enorm rommelig. Niet zozeer om slecht voetbal, maar het spel lag veel stil, door met name blessures bij de thuisploeg. Het leek er zelfs bij tijd en wijlen op dat de thuisploeg al had opgegeven, het ging er te pas en te onpas bij liggen als het spel al stil lag. Een houding die ze duur kwam te staan, want na een minuut of 60 was er wederom weer veel ruimte. Danique, die een geweldige pot speelde debuterend op de midmidpositie, speelde zichzelf weer eens knap vrij en kon een vlijmscherpe pass geven op Hesther. Waar Hesther in de eerste helft oog in oog met de keeper nog verloor, liet ze nu een verdediger geblesseerd ver achter zich en tikte ze de bal heel beheerst langs de uitkomende keepster om hem vervolgens rustig binnen te tikken. Dit leek voor Drenthina het sein om alles op alles te gaan spelen. Eerst één extra verdediger naar het middenveld, en niet veel later nog één middenvelder door naar voren. Met vier spitsen werd er ‘oorlog’ gemaakt door de thuisploeg en met resultaat. De 3-2 werd 15 minuten voor tijd binnen geschoten uit een rommelige situatie.
Een dejavu van vorig seizoen ging door ons hoofd. Dit ging ons toch niet weer overkomen! Vorig seizoen werd het in de laatste minuut nog 3-3. Daardoor moesten de Emmenaren, mede dankzij ons nog de nacompetitie in, waardoor we vandaag wederom tegenover elkaar staan. Nu strijdt Drenthina tevens om nacompetitie, maar ditmaal voor promotie. Alles om voor te strijden dus. Ouderwets vrouwen en kinderen eerst. Een kopbal rakelings over en meerdere corners zeilen vlak voor ons goal langs, maar gescoord wordt er niet meer.
Eindelijk, de verdiende punten uit een duel tegen Drenthina! Sterker nog door deze overwinning staan we zelfs vierde in de derde periode en kruipen we weer plekje omhoog op de ranglijst, wie had dat gedacht aan het begin van dit seizoen. Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd van dit tumultueuze seizoen op het programma: thuis tegen SVO BDE, na vandaag de nieuwe nummer drie van de competitie. Wij hopen natuurlijk van harte dat jullie ons volgende week om 14:30 komen aanmoedigen!