Vorige week kon u lezen over de tomeloze inzet en het geweldige verdedigende voetbal, wat ons helaas geen punten kon opleveren. De aanhangers die gister kwamen kijken waren dan ook misschien iets teleurgesteld met het voetbal, maar mochten wel juichen voor het resultaat!

We mochten thuis aantreden tegen laagvlieger SJO JCHW. Diens cijfers nog niet ongelooflijk indrukwekkend, zo kwam het in deze competitie tot op heden slechts 4 keer tot scoren en moest het verscheidene malen incasseren. Het stond zodoende tiende van de 12, met veruit het slechtste doelsaldo van de competitie. Het stond slechts tiende, omdat het de afgelopen 3 weken niet tot spelen kwam door een bekerweekend en twee afgelaste thuiswedstrijden vanwege een ‘slecht veld’. Tot overmaat van ramp, was de selectie niet fit, het beschikte slechts over een halve wissel, en was de leider tevens de trainercoach, vlagger en verzorger.

Genoeg voortekenen voor ons dus om er een mooi begin van een feestelijke zaterdag te maken dus. Al ging dit allemaal niet zo makkelijk als van te voren uitgestippeld. De gasten namen de aftrap, en wij waren duidelijk niet meteen heel geconcentreerd. Zo kwam het eerste wapenfeitje van de kant van Dalfsen/Hoonhorst. Al snel pakte we de draad op en was het éénrichtingsverkeer richting de kantine. Echter bleek doelpunten maken in de praktijk toch soms lastiger dan ze tegenhouden. Waar wij normaal 442 spelen, was vandaag 433 neergezet, enkel leek het niet voor iedereen duidelijk hoe dit te spelen. Bij balverlies hadden snel de bal weer terug, maar vergaten bij tijd en wijlen ruimte te maken voor elkaar om te voetballen. Ondanks het grote overwicht, werd er uiteindelijk niet kans na kans aan elkaar geregen. De eerste grote kans noemenswaardige kans was voor Danique, die als rechtshalf weer een puike partij op de mat legde. Zij ontving de bal een meter of 20/25 van de goal precies goed voor de rechter en aarzelde geen moment om uit te halen. Haar kanonskogel werd op puike wijze door de keepster van de gasten over getikt, maar had zeker een beter lot verdiend. Tot twee keer toe was het ook Hesther die vrij zicht kreeg op de goal, op aangeven van Ellemijn en Ilse, maar de bal wilde er nog maar niet in. Uiteindelijk was het rond de 30ste minuut eindelijk raak. Een beetje flipperkast voetbal en kleine scrimmage voor de goal waarna Hesther uiteindelijk de bal binnen kan werken. Daarna volgt nog een aantal grote kansen. De mooiste voor Mette, die goed naar binnenkwam bij de actie van Inge. Inge bewaarde keurig overzicht, maar Mette kreeg haar voet te ver onder de bal.

Met 1-0 gingen we dan ook de rust in. SJO JCHW had weinig in de melk te brokkelen, dus veel zorgen waren er niet echt van onze kant uit. Er moest voornamelijk meer overzicht bewaart worden in de laatste acties voor de goal, zoals dat kort voor rust al beter leek te gaan. Twee kleedkamer deuren verderop kregen een aantal meiden waarschijnlijk enorm op hun kop, want na de rust stond er toch een sterker team tegenover ons. Dit in combinatie met het verlies van concentratie aan onze kant zorgde ervoor dat we ineens flink onder druk kwamen te staan. Sterker nog tot twee keer toe moest Lara handelend optreden om te voorkomen dat Hoonhorst op gelijke hoogte kwam. Een goede 15 minuten heeft de uitpartij het betere van het spel en is het oppassen geblazen achterin. De 2-0, een weggevertje van de tegenpartij, was dan ook een enorme bevrijding. Een foute pass achteruit kon slim opgepakt worden door Hesther. Ook Inge had dit door en stond in de startblokken om de daaropvolgende strakke lage voorzet binnen te rammen. Hierna zette SJO JCHW nog even aan, maar de koek was ook snel op. Het werd nog een beetje vervelend na veelvuldig commentaar op de scheidsrechter, maar ook uit de daaropvolgende vrije trappen werd er geen gevaar meer gesticht in ons doelgebied. We konden 10 minuutjes voor tijd zelfs nog uitlopen naar de, iets minder zakelijk klinkende, 3-0 via goaltjesdief Inge.

Fijne puntjes om weer op zak te hebben, het voetballend geheel daargelaten. Nu op naar volgende week, als we zowaar bijna een derby mogen spelen in en tegen het DETO Vr1 van Henk Klokkers.