Na de bevrijdende overwinning van vorige week, stond vandaag de wedstrijd tegen rode lantaarndrager Achilles 1894 op het programma. De dames uit Assen hadden 1 punt achter hun naam, gewonnen in de wedstrijd tegen, u raadt het al, ondergetekenden. Sindsdien konden de gasten van vandaag maar moeilijk meekomen in de derde klasse. Als kers op de taart hield de trainer er op vrijdagavond 23:00, voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, mee op.
De inzet voor beide teams was namelijk hoog, Achilles kon de laatste strohalm naar de aansluiting omhoog pakken en voor ons stond een bijna zeker uitsluiting van directe degradatie op het spel.
Een laag zonnetje en een aangenaam temperatuurtje hingen over het veld toen we mochten aftrappen. Het was duidelijk even aftasten van onze kant, zo lieten we de gasten de eerste pogingen doen om het ons lastig te maken. Tot echt gevaar kwam dit gelukkig niet, relatief gemakkelijk konden onze verdedigers handelend optreden om vervolgens de tegenaanval op te gaan bouwen. Het is toch altijd heel verleidelijk om in het spel van je tegenstander mee te gaan. Zo werd het al met al een rommelige eerste helft op een hobbelig veld. Na de gasten wat geploeterd te laten hebben namen we het initiatief zelf over. Er werd kort op de man verdedigd en veel balbezit gecreeerd en hier en daar ook aardige aanval opgezet. Veelal was het Kaylee die op rechts weg kon, maar dit leverde telkens net niets op. Uiteindelijk werd het Britt die zelf via de combinatie een aanval opbouwde en via de ééntwee met Hesther de verdiende openingstreffer kon maken. We leken wat rustiger te gaan voetballen en verdiende zeker nog wel een tweede goal voor de rust, maar die kwam er niet. Zoals zo vaak dit seizoen gaven we hem aan de andere kant wel weg. Dus met een enigszins teleurstellende 1-1 gingen we de rust in.
Met de zon in onze rug en een aanvallende wissel begonnen we de tweede helft. Met Sylke op rechts kwam er meteen een boel gevaar richting de Assense goal op gang. Als een geoliede machine maakte Kaylee en Sylke prachtig ruimte voor elkaar op de, toch al veelal vrije, meters aan de rechterkant. Nadat de voorzet van rechts al een aantal keer niets opleverde besloot Sylke om maar eens zelf naar binnen te kruipen met de bal aan de voet. Zij vond tot misschien wel drie keer toe de goed gepositioneerde keeper op haar pad. De bal werd voor het eigen doel slecht uitverdedigd waar Hesther de bal bijzonder atletisch kon binnenwerken, een echt flipperkastdoelpunt. Een kleine tien minuten later maakte we de wedstrijd helemaal af. De vanuit Groningen ingevlogen Tamar drukte, niet voor het eerst vandaag, goed door op de back, claimde balbezit en zette vervolgens Kaylee vrij voor de één op één met de keeper, die op haar beurt koelbloedig afmaakte.
Met tien vrouw van het huidige dames 1, wat hulp van de toekomst, Tess en Tamar, en een zekerheidje uit het verleden, Marjolein, wonnen we de eerste wedstrijd uit een reeks belangrijke partijen en schuiven we een plekje omhoog in de ranglijst. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen de nieuwe nummer 11, Veendam 1894, op het schema. Kom dat zien!