Vandaag stond de (vooralsnog??) laatste bekerwedstrijd op het programma. Dat is namelijk de vraag. Laat mij het even uitleggen; in een bekerpoule met drie teams gingen onze dames de strijd aan met DETO Vriezenveen en Oranje Nassau Almelo. Drie weken terug trapte ON thuis tegen DETO af en rolde het ze op met maar liefst 9-2. Met knikkende knietjes traden wij vervolgens aan tegen ON, dat achteraf toch niet ‘all-that’ bleek te zijn. Hierop werd er jammer genoeg 4-4 gespeeld thuis.

Vandaag traden wij dus aan tegen DETO in Vriezenveen, met als onuitgesproken doel 8-0 of meer winnen. De eerste tien minuutjes ging het spel nog wel aardig gelijk op. DETO heeft dan ook zeker geen slecht team, het heeft een aantal zeer behendige speelsters met een prima individuele actie, in huis, maar het ontbrak de dames duidelijk aan motivatie en inzet. Na kwartiertje spelen werd de score geopend door Sylke, na een persoonlijk foutje van de keepster van DETO. Vrijwel direct hierna zakte de moed van DETO tot onder de plastic grasmat. Kans na kans volgde, en ook doelpunt na doeltpunt werd gemaakt. Hesther maakte de 0-2, en Inge nam de daaropvolgende twee doelpunten koelbloedig op haar naam. Eén voor één, mooi uitgespeelde en afgeronde doelpunten van onze kant. Een kleine tien minuten voor rust was het Ilse die met links de bal in de korte kruising krulde vanaf randje zestien. Iets voor de rust kakte het een klein beetje in aan onze kant, dus een kopje thee was zeer welkom.

Na de rust werd de grote wisseltruc weer ingevoerd. In overleg met de tegenstander kon er nog doorgewisseld worden, zodoende werd er met rust weer vijf keer gewisseld. DETO ging het iets offensiever oppakken en verraste ons vlak na de rust met een kleine opmars. De 1-5 werd gemaakt, waarna er een kleine tien minuutjes pauze volgde door een wespensteek in het hoofd van de scheids. Hierna moesten beide ploegen weer even op gang komen, maar waren wij de ploeg die draad als eerste weer oppakte. Invalster Emmely die de volle 130% en meer in haar spel gooide mocht zelf de aanval opzetten met een goede pass naar Hesther, die op haar beurt weer terug gaf. Emmely ronde deze met een lepe wipper over keeper af. Toen DETO ook de 6-2 maakte leken onze aspiraties de prullenbak in te kunnen, maar niets bleek minder waar. Er kwamen nog een aantal dotten van kansen die geen doel vonden. Enkel Inge, met een dikke streep in de kruising, en Hesther troffen nog één maal doel.

Zodoende de uitslag 2-8. Zeg het me als ik het verkeerd heb, maar volgens mij hadden wij met één doelpunt meer de volgende ronde beker te pakken gehad op basis van het gemaakte aantal uitdoelpunten. Mag ook allemaal niet baten. We hebben in deze voorbereiding nu meermaals laten zien dat we ons niet mee laten nemen in slecht spel of inzet van de tegenstander, wat hoop biedt voor de toekomst. Volgende week trappen wij competitie af in en tegen Nieuwleusen. Aftrap: 14:00.