Een gatenkaas speelrooster van jewelste, maar na de winst op ASC werd er in de twee daaropvolgende wedstrijden verloren van Oranje Nassau en Den Ham. Met name de verloren partij tegen Den Ham was enorm zuur, want zoals het Bruchterveld Vr1 betaamt had het de betere kansen, maar werden deze helaas niet afgemaakt. Het zeldzame schot op goal van Den Ham, keurig door onszelf bij de spits in de voeten geschoven, vond zijn weg, half geblokt, in de kruising achter Lara. Een slotoffensief mocht helaas niet meer baten. Zo stonden we vandaag met 4 punten onderaan in de competitie, en met Nieuwleusen als volgende tegenstander. The only way is up!

Nieuwleusen kent ook geen ideale start van het seizoen, samen met ASC teruggekomen uit de 2de klasse, bleek het een flinke klus om in klasse 3-M een beetje fatsoenlijk mee te doen. Met 6 punten stond het drie plekken boven ons op de 8ste plaats. Uit de wandelgangen had Jesse al vernomen dat er flink wat ruimte lag achter de Nieuwleusense verdediging, en hier werd dan ook op ingespeeld met een 4-3-3 opstelling met de punt naar achter. Dit bleek van meet af aan verrassend. Onze dames schoten uit de startblokken. Met Ellemijn in de (valse) spits positie, en de gezusters Hemmink die erover heen moesten gaan denderen. Al binnen 5 minuten had de bal op de stip moeten liggen, als Ellemijn in de 16 opzichtig naar de grond wordt getrokken. De clubscheidsrechter ziet dit enkel niet zitten en laat doorspelen. Het initiatief ligt duidelijk bij ons in deze openingsfase, wanneer Inge wordt weggestuurd over links. Een afgeketst schot beland bij de ahterlijn rechts. Hier ziet controleur Iris nog wel heil in, zij legt de voorzet keurig bij de tweede paal waar de kopsterke Anne haar eerste doelpunt in Bruchterveldse dienst mag aantekenen. Niet veel later is het Mariel, die goed heeft geluisterd in de kleedkamer vooraf. Ze stapt uit in de lijn van de back, en zit daarmee de opbouw zo in de weg dat de bal bij Ellemijn belandt, die ijzig koel blijft en de bal over de kleine keepster werkt in het netje.

Na een vervelende blessure aan Nieuwleusen kant ligt het spel even stil en lijken de gastvrouwen de koppen even bij elkaar te steken. Het voert in ieder geval de rest van de eerste helft de druk flink op. Met name over hun rechterzijde zijn ze erg gevaarlijk met een paar technisch sterke speelsters, maar vooral met veel wissilingen en soms best flitsend spel. Er moeten flink wat corners verwerkt worden, maar dit doen we geukkig met verve. Slechts één maal komt er echt een gevaarlijk schot uit het veldspel van Nieuwleusen, maar deze kan nog net overgetikt worden door Lara.

In de rust (0-2) beslissen we dat we iets achteruit gaan leunen, want onnodig schuiven met spelers levert alleen maar vermoeidheid op en zo sterk is het opbouwende spel van Nieuwleusen van achteruit tot op heden nog niet geweest. Loeren op de fout en dan komt de volgende kans vanzelf. Dit bleek een kleine inschattingsfout. Buiten dat Nieuwleusen bijzonder fel uit de kleedkamers kwam, leverde ons passieve spel misschien niet de duelkracht op die ons zo sterk maakt. Binnen 10 minuten na de rust staat het 2-2, en kijken de supporters ineens naar een hele andere wedstrijd. Enkel zetten de oranjehemden niet door na de 2-2. Het vuurt nog andermaal van flinke afstand, maar menig Bruchtervelder haalt gelukkig weer adem wanneer de bal net overzijld op het hoofd bij een aantal schreeuwende kindertjes die het spektakelstuk tussen de heren van Nieuwleusen en BWO achter ons aan het bekijken zijn. Uiteindelijk komt er nog weer een dot van een kans onze kant op. Inge moet ongelooflijk sleuren over de complete linkerzijde, maar zet daar een bal wel prachtig voor. De ingevallen Lorena, staat precies op de goede plek op de 5-meter voor de goal, maar haar inzet zeilt hoog over de goal. Het vertrouwen begint weer een beetje te leven bij ons. Met name bij Inge, die hopelijk vanavond nog het casino ingaat want het is prijsschieten bij de Nieuwleusense keepster die mijlenver voor haar goal staat. De eerste inzet belandt net op het goal. Een tweede schot lijkt van grote afstand het midden te houden tussen een schot en een voorzet, maar krult prachtig binnen. Dit lijkt iets te knakken bij Nieuwleusen, maar met deze intensiteit en de tijd die nog op de klok staat zal niemand hier echt op gerust zijn. Het is namelijk voornamelijk Nieuwleusen wat, niet geheel onlogisch, ten strijdde trekt. Van enorm grote kansen komt het echter niet meer, want Erin Welleweerd is ingevallen en die springt vanaf de rechtsback positie letterlijk overal voor. Tackle na tackle timede ze gewedig en kraakt zo een aantal zeer gevaarlijke schoten. En ook Anne, die het duel absoluut niet schuwt vandaag, kopt nog een paar flink gevaarlijke ballen keurig weg. Waar er een ploeg aanvalt, loert de ander op de counter, zeker Inge. Die probeert het nog maar eens uit een onmogelijk hoek, en schiet wederom prachtig raak. Dit doet Nieuwleusen definitief de das om. De gastvrouwen proberen het nog wel degelijk, maar kunnen geen vuist meer ballen.

Een wedstrijd die op karakter over de streep wordt getrokken. Iedereen voerde zijn taken optimaal uit en de invallers gingen meteen mee in deze hoge intensiteit. Een prachtige pot, die ons drie punten en drie plekken naar boven oplevert. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NEO Borne op het programma, de dames van de club, die volkshelden als Wout Weghorst en Mats Wieffer voorbracht, hebben tot op heden nog geen wedstrijd verloren. Laat dit nou net de tegenstanders zijn die, verleden seizoen, het beste in ons naar boven brachten. Het kan spoken op het eerste veld in Bruchterveld, dus komt dat zien!