Zoals gebruikelijk sluit het zaalteam de competitie jaarlijks af met een uitje en eigenlijk is al jaren Roolfs Jan de eindbestemming en vaak vind er dan ook een kegelcompetitie plaats. Hoewel de baan wel vrij was bij Roolfs Jan is dit keer toch maar gekozen voor een andere locatie.
Met spelers uit Bruchterveld, maar ook uit Hardenberg, Marienberg en Ommen was het een logische keus dat dit keer voor Veenlust in Bergentheim als locatie werd gekozen. Iedereen was op de fiets, behalve coach Bernard, die wel bekend was met stadsfietsen in Zwolle en Ommen, maar niet met dorpsfietsen in Marienberg of Hardenberg en zodoende gekomen was met de auto. Het kan trouwens ook zijn dat hij de controle wilde houden over de groep, maar dat werd niet geheel duidelijk.
Na eerst wat gedronken te hebben werd het tijd voor de titanenstrijd. Tony Binnenmars had de kegelbaan nog maar net vrij gegeven of de “jeugd” van het team, lees Gerjon en Tim, begonnen fanatiek met het ingooien. De “oudjes” Harry, Klaas, Gert, Tinus en Marcel en in mindere mate Bernard keken rustig toe en lieten ze maar lekker gaan, terwijl Wim de secretaris van de avond iedereen nog even op scherp zette door aan te geven dat Gerjon meestal bij de familie won. Dat de kwaliteit van die familie kegel avond wel zeer matig moet zijn bleek al snel, want wat Gerjon ook probeerde, in de buurt van de echte oudjes kwam hij niet. Harry bleek als snel de kegelkoning te zijn en Klaas en Gert volgden op korte afstand. Gert en Klaas moesten nog een barrage spelen die uiteindelijk nipt door Gert werd gewonnen. Niet verwonderlijk dus dat ook de 3 oudsten van het gezelschap de prijzen mee mochten nemen. De poedelprijs was voor de “nuchtere” Bernard die overigens weinig concurrentie had, hoewel het er eerst op leek dat deze naar Tim zou gaan. Tim echter rukte wel wat op naar boven, maar zijn “invalbeurt” kwam te laat en uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de middenmoot. Harry als nr 1, Gert als nr 2 en Klaas als nr 3 kregen uiteindelijk de medailles en de jeugd zal nog hard aan de bak moeten om volgend jaar de top 3 te willen bereiken.
Na het kegelen was het tijd om nog wat te eten, wat overigens uitstekend voor elkaar was en daarna werd nog lang na gepraat over het succesvolle seizoen. Een geslaagde avond en op naar het volgende seizoen.