Vrouwen 2 speelde afgelopen zaterdag tegen Den Ham Vr2 en verloor nipt met 1-2. De week daarvoor werd er bij Marle uit met 3-1 verloren. Lees beide wedstrijdverslagen.

Niveau gaat omhoog, nu het resultaat nog
Vrouwen 2 mocht vandaag 19 maart op eigen veld aantreden tegen Den Ham Vr2. We wisten dat we vandaag een fysiek sterke ploeg tegenover ons kregen. De vorige twee wedstrijden tegen eveneens fysieke dames gingen ons niet bepaald rooskleurig af. Zowel van EMMS/SC Lutten als van VV Marle werd verloren. De stijgende lijn zat er zeker wel in, zo ook vandaag. Een resultaat neerzetten daarentegen blijkt lastig.

Met maar liefst 16 vrouw sterk begonnen wij vandaag aan de warming up. Wetende dat we mogen doorwisselen is dat zeker een luxe. Na alle shirtjes tassen overhoop te hebben gegooid vonden we ook een ‘uit’ tenue dat volledige team kon kleden. Met het al om bekende AC Milan tenue stonden wij aan de aftrap van deze wedstrijd. De wedstrijd gaat aanvankelijk erg gelijk op, maar al snel nemen wij het initiatief over. De vooraf besproken crospass word veelvuldig gebruikt, hierop volgen al snel een of twee kansjes die jammer genoeg niet verzilverd kunnen worden. Vele andere goede passes naar voren volgde, velen daarvan werden (vaak onterecht) afgevlagd. Intussen krijgt Den Ham op onze helft weinig voet aan de grond, onze verdediging staat goed opgesteld en knalt in de duels. Het is uiteindelijk een zeer onfortuinlijke handsbal op de punt van de zestien die ons toch duur komt te staan. Het is eigenlijk de enige kans die de gasten de hele eerste krijgen. Gelukkig krijgen wij de kans weer gelijk te trekken. Het is Inge die na wederom een goede loopactie nog via de binnenkant van de paal mag binnen schieten.

Waar we normaliter in de tweede helft een stuk sterker spelen, laten we dat vandaag helaas niet zien. We hervatten namelijk erg slap en krijgen daardoor kort na rust de 2-1 om de oren. Daarna krijgt Den Ham opnieuw geen kansen meer, maar wij kunnen ook maar weinig creëren. De velen diepe sprintjes eisen zijn tol op onze aanvallersters. Eén keer komen we echt dichtbij de gelijkmaker. Inge dribbelt goed naar binnen, helaas kan Daniek vd B. hier niet van profiteren.

Helaas moeten vandaag weer zonder punten van het veld stappen. Alhoewel het spel veel beter was dan de afgelopen twee wedstrijden en wij vandaag zeker meer verdiende mocht het schijnbaar niet zo zijn. Het doelpunten maken gaat ons toch moeilijker af, dan de eerste wedstrijd na de winterstop deed vermoeden. Over twee weken spelen we wederom thuis tegen het eveneens fysiek sterke Lemele/Lemelerveld.

Vrouwen 2 nog niet volwassen genoeg
Voor vandaag 12 maart stond de uitwedstrijd tegen V.V. Marle op het programma. Marle dat vorig seizoen promoveerde had een valse start in de 4de klasse maar heeft zich inmiddels tot een keurige 5de plek opgewerkt. Ook al omdat het vandaag na 90 minuten met ons mocht stuivertje wisselen in de stand.

Voor deze wedstrijd waren wij nog de onderste van ‘het linker rijtje’ en Marle de bovenste van ‘het rechter rijtje’. Ook het verleden tekent niets dan goeds voor ons tegen deze dames. Toch ging dat vandaag ietsje anders. Dus reden wij (aldanniettemin enigzins vertraagd) met goede moed naar die tweeënhalve weilanden met belijning schuin achter Den Ham. Ondanks dat we in eerste instantie de afslag bij de vierde boerderij van rechts hadden gemist zijn we uiteindelijk toch op plaats bestemming gekomen.

In een lekker, laag hangend zonnetje, mocht er afgetrapt op het tweede weiland van VV Marle. Nu kan ik er lang verhaal van maken, maar dat zou het leesplezier niet veel goeds doen. Ook het kijkplezier van deze wedstrijd was dan ook zeer matig. Het spel speelde zich vooral af in flipperkastvorm op het middenveld en als van ouds werd onze eerste uitbraak in de kiem gesmoord door een vals vlagsignaal. Jammer genoeg viel het kwartje wel de verkeerde kant op en scoorde de gastvrouwen 1-0. Een hele slechte periode van onze kant volgt, waardoor er een kwartier na de eerste goal ineens 3-0 op het denkbeeldige scorebord staat. Daarmee lijkt Marle te denken de punten in de broekzak te hebben en gaat wat minder druk zetten en hier en daar zelfs wat ginnegappen. Het spel van onze kant is nog steeds niet echt best als er over de linkerkant een flits van lang, donkerbruin haar langs gaat. Inge pakt halverwege de eigen helft de bal op en zet een razendsnelle actie in. Meerdere Marlse verdedigers zijn snel gezien, een korte ééntwee met Danique L. en door de benen van de keepster in het netje. Een fijne 3-1 vlak voor de rust, die ons de moed geeft om tweede helft de wedstrijd nog om te buigen.

De tweede helft is zeker sterker van onze kant, maar bovenal grimmiger. Van twee kanten is het onvriendelijk en bij tijd en wijlen zelfs onsportief. Daarbij bestond de tweede helft voor het merendeel uit ballen uit de heg, van de weg, van het weiland verder op en uit de sloot halen. Zeker in het laatste kwartier leggen wij de thuisploeg op haar eigen helft het paniek verdedigen op. En als er dan de kans bestaat om de inworp snel te nemen smijt Marle lijf en leden een krappe halve meter voor de ingooi. Bij deze kamikaze actie valt tot twee keer toe, merkwaardig genoeg, hetzelfde slachtoffer. In plaats van dat wij dan de gerechtvaardigde vrije trap mee krijgen, mogen we tot twee keer toe na een blessure behandeling aan het hoofd gewoon weer opnieuw proberen niet iemand bewusteloos te gooien. Ondanks dit alles komen we toch nog twee keer tot een kans. De eerste komt op naam van Tessa, die na een gelukte spel hervatting vanaf de hoek van de zestien hard in de handen van de keepster schiet. In de slot minuten is het Judith die vanaf de laatste man positie mag opdraven om een vrije trap te nemen links naast de zestien. Haar inzet klapt bovenop de lat en terug het veld in waar Inge er het hoofd niet tegen aan krijgt.

Éen wedstrijd om samen met de vorige tegen EMMS snel te vergeten. Hopelijk kunnen we volgende week wel onze sterke thuis serie voortzetten tegen onze directe onder buurvrouw Den Ham Vr2. De wedstrijd wordt om 12 uur gespeeld!