Twidde onderuit in Almelo

Afgelopen zaterdag 7 oktober ging het Twidde op bezoek bij PH2 in Almelo.

Voor de mannen uit Bruchterveld een grote onbekende, gezien het feit PH2 sinds kort overstap van zondag naar het zaterdagvoetbal heeft gemaakt.

Stipt half 1 was de aftrap op het hoofdveld te Sportpark Schelfhors. Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat PH zonder twijfel de punten in eigen huis wilde houden. Overal op het veld werd er van meet af aan vol druk gezet. Met een goed veldspel, veel lopende mensen en positiewissels en een hoog baltempo na PH2 het initiatief. Hiertegen had Bruchterveld helaas geen antwoord en binnen 20 minuten stond de 2-0 al op het scorebord, ten gunste van de thuisploeg.

Hierna herpakte het tweede zich enigszins, door het spel te vertragen en meer vanuit de verdediging te voetballen. Dit resulteerde overigens niet direct in kansen.

Onder het genot van een bakkie thee in de rust werd de tactiek van de tweede helft besproken. Bedoeling was om vroeg in de tweede helft 1-op-1 te gaan voetballen om zo de aansluitingstreffer te forceren. Helaas voor het twidde viel de 3-0 tegen al snel. De in de rust besproken tactiek werd nog wel doorgevoerd, maar ook daarmee wist Bruchterveld geen vuist te maken tegen het uitstekend voetballend PH.

Verder dan een paar speldenprikjes en 1 aardige scoringskans voor Roy Timmerman kwam het Twidde niet. Ergens eind van de tweede helft wist PH ook nog de vierde van de middag binnen te prikken uit een corner. Na het laatste fluitsignaal konden de mannen uit Bruchterveld met lege handen het veld verlaten.

Aan de inzet of beleving lag zeker niet, de tegenstander PH2 was gewoon een klasse (of 2) beter.
Snel de knop om en focus op de volgende wedstrijd aankomende zaterdag 14 oktober thuis tegen Mariënberg 2, de ploeg van oud-trainer Martin Koggel.