Zonder zelf in actie te zijn gekomen is ’t Twidde van Bruchterveld afgelopen zaterdag zeker geraakt van lijfsbehoud in de 3e klasse! In de 19e speelronde heeft het derde elftal van Mariënberg er in een onderlinge strijd met DOS ’37 4 voor gezorgd dat laatstgenoemde een stapje terug moet doen. Omdat degradatie voor DOS ’37 4 nu een feit is, wordt de laatste wedstrijd van ’t Twidde gespeeld om des keizers baard. De wedstrijd zal voor ’t Twidde veelal in teken staan van het afscheid van meerdere betrokkenen.  

’t Twidde kan zich dus gaan focussen op volgend seizoen. Een seizoen met in vele opzichten een andere aanblik als het huidige seizoen. Wij zijn ontzettend blij met het aanstellen van Harold Muis – op dit moment speler – als trainer voor volgend jaar. Harold is zeer gemotiveerd en fanatiek, en bovenal een echte clubman. Daarnaast zal de spelersgroep er weer anders gaan uitzien, wat voor een frisse wind kan gaan zorgen.  

Met nog één wedstrijd te gaan staat ’t Twidde op plekje 8 en kan het nog eindigen op de plekken 7 tot en met 10. Zoals in eerdere verslagen vermeld waren wij hekkensluiter (plaats 11) in de winterstop. Er mag daarom worden teruggekeken op een sterke comeback van ’t Twidde. Door een aantal knappe overwinningen is zodoende “vroegtijdig” het lijfsbehoud veiliggesteld. Of was het nou “degradatie veiliggesteld”, zoals trainer Herman Middelkamp uitsprak? Hoe het ook zij, ’t Twidde beleefde een klassiek seizoen vol hoogte- en dieptepunten, maar kan haar laatste wedstrijd ongedwongen uitzingen.  

Volgende wedstrijd: ’t Twidde – DOS ’37 4, aanvang 12.15 uur.