Wij mochten ons weer voor dag en dauw melden op het sportpark de Noppenweide. Voor Bruchterveld 2 stond er vandaag Avereest 2 op het programma.

Na drie weken op rij geen overwinning te hebben geboekt was het nodig tijd om weer die volle drie punten mee naar huis te nemen.
Nadat het welbekende strijdplan weer was doorgenomen en iedereen wist wat die moest doen.

Klonk het 1e fluitsignaal van de arbiter, vervolgens was het al gauw Avereest dat het heft in handen nam. Bruchterveld kwam er de eerste 45 minuten eigenlijk niet aan te pas. Avereest liet de bal snel rond gaan en het Bruchterveld kon geen grip op het spel van Avereest krijgen. Dit was voornamelijk ter verwijten aan het ontbreken van inzet en vechtlust.

De spelers van Avereest hadden het beste van het spel, maar konden hun kansen niet omzetten in doelpunten. Dit was dan ook te danken aan een uitstekend keepende Richard.

De wedstrijd was rommelig van beide kanten.

Dat het tot de rust maar 0-0 bleef was uitsluitend aan de keeper van de gasten te danken
Waar we vooraf hebben gehamerd op het uitvoeren van de taken en de scherpte bleken onze jongens niet echt onder de indruk van de woorden van de trainer. Op basis van de eerste helft waren er een paar zaken duidelijk, het roer moest om qua discipline, speelstijl en ook felheid in de duels bij Bruchterveld.

De tweede helft stond er een dominanter Bruchterveld, vrijwel direct na de rust was het dan ook raak. Bas werd diep gestuurd rond de 16 creëerde Bas Waterink ruimte voor zichzelf om te schieten en dat deed hij met verve. Zijn schot ging fraai en hard langs de keeper. De thuis spelers leken nu even van slag en waren de regie even kwijt. Een aantal minuten later was het wederom raak, ditmaal werd Guus ”praatgraag” diep gestuurd. Die wist de bal achter de verdediging te leggen en wist Bas in een kansrijke positie te zetten, hij wist de bal vervolgens hard in het netje te leggen. De spelers van Avereest keken dan ook verbaasd om zich heen hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.
In het verdere verloop van de 2e helft waren er nog wel kansjes aan beide kanten en een flinke hagelbui, maar gescoord werd er niet meer.

Na het eindsignaal van de prima leidende arbiter waren de Bruchtervelders dan ook dolgelukkig met de behaalde punten. De groep heeft het prima opgepakt en vind ik de overwinning op basis van de tweede helft dan ook verdiend.