Sneu verlies Bruchterveld bij OZC

Bruchterveld 1 streed dapper voor een goed resultaat maar kwam uiteindelijk sneu weg uit Ommen met een 3-2 nederlaag.

Trainer Bouwmeester van een gehandicapt Bruchterveld zag in de warming-up ook aanvoerder Jarno Otter nog geblesseerd afhaken. Drie spelers van het tweede  completeerden de selectie. Gijs Odink maakte zijn competitiedebuut.

OZC begon fel  in haar jacht op een hoge notering in deze derde klasse. Al na amper 6 minuten voetbal kopte Joost Zweers  uit een hoekschop de bal achter Koen Godeke. Een vroege achterstand was wel het laatste wat de Tricolores konden gebruiken. Toch was het drie minuten later al weer 1-1. Een mislukt schot van Bas Waterink kwam terecht bij Martijn Huisjes, zijn schot ging via de keeper in het doel.

Na een kwartiertje leek de bal op de stip te gaan, maar de spits van OZC kreeg van scheidsrechter Drenth geel voor een schwalbe.  Toch was het weer uitstel van executie.  Tot twee keer toe kocht Niels Janssen ongehinderd uithalen, de eerste keer kon Koen Godeke een score nog verhinderen, de tweede keer mocht hij vissen. Na ruim een half uur een mooie aanval va Bruchterveld eindigend met een kopbal van Gerwin Stegeman. De keeper redde fraai. Zo kwam de rust met een 2-1 stand.

In de tweede helft kwam de geblesseerde Lesley op de Haar niet terug, Robbert Reinders was zijn vervanger. Waar je mocht verwachten dat OZC in de tweede helft zou willen doordrukken, gebeurde dat juist niet. Bruchterveld nam wat meer risico’s en dat werd in de 58e minuut beloond. Een mooi indraaiende vrije trap van Niels Lubbers werd met het hoofd tot de 2-2 gepromoveerd door Koen Otten. Met nog een kwartier te gaan werd de leeg gespeelde Gijs Odink vervangen door Marco Huisken.

Bruchterveld hinkte op twee gedachten, puntje meenemen naar Bruchterveld of toch voor de drie punten gaan?  Waar Bruchterveld het toch vooral moest hebben van hard werken en mentaliteit, daar gaf de individuele kwaliteit van de OZC-ers  de doorslag.  Achterin heerste Buitenhuis en gaf niks weg. Voorin was het de snelle rechtsbuiten die de assist gaf op de uiteindelijke 3-2 van Frank Janssen.   En toch had dat puntje er nog in gezeten. Gerjon Otten ging als stormram mee naar voren en verlengde een bal prima op Bas Waterink. Bas schoot in kansrijke positie echter over.

Het enige vermeldenswaardige was nog een rode kaart die Gerwin Stegeman opliep, nadat hij een tackel te laat inzette. Het slachtoffer was er “erg trots op dat ie ‘m deze kaart had aangesmeerd”, hoorde het publiek hem zeggen. Erg jammer.

Petje af voor de ploeg die er alles aan heeft gedaan.

Een punt was verdiend geweest voor Bruchterveld, maar je krijgt niet altijd wat je verdiend.
Met dezelfde passie en inzet a.s. zaterdag thuis tegen VHK, dan moeten die punten vanzelf weer komen.