Thuis tegen DKB was Bruchterveld erop gebrand om de vervelende 3-2 uit-nederlaag weg te poetsen.
Toen kreeg regisseur Leon Kosse veel te veel vrijheid. Nu werd dat anders aangepakt en met succes.

Vanaf het begin was Bruchterveld de gevaarlijkste ploeg. Met name Rob Meijerink was goed op dreef op de linkerflank. Het was dan ook erg vervelend dat hij hard onderuit werd gehaald door Jeffrey van Dijk, die dat met geel moest bekopen.  Uit de toegekende vrije trap van Niels Lubbers was het broer Rob die de bal binnen werkte. Aan de andere kant liep een scrimmage voor het doel van Huisjes maar net goed af.
In de 22e minuut stuurde Robbert Reinders de trekkebenende Rob Meijerink weg en diens schot trof in de lange hoek doel. Een comfortabele 2-0 stand, maar nooit echt geruststellend.
Koen Otten was met een technisch hoogstandje (hakje achter standbeen langs) uit een corner dicht bij de 3-0.  Die viel even later toch, toen een DKB ingooi bij Jarno Otter belandde, die met een listige steekpass Gijs Odink bereikte en zijn geplaatste schot van net buiten de zestien was doelman Kevin Mepschen te machtig.
Meteen daarna kwam Lesley op de Haar voor Rob Meijerink die door die overtreding op hem nu echt niet meer verder kon.
De rust werd gehaald met de 3-0 stand.
Met DKB weet je het echter nooit, scoort men snel de 3-1 dan kan er nog van alles gebeuren, was de algemene angst.
De geel-zwarten drukten na de rust de gastheren dan ook meer achteruit. Zonder uitgespeelde kansen te creëren ontstonden er toch mogelijkheden voor de DKB-ers. Zo rommelde Renker de bal nog op de buitenkant paal. Bruchterveld acteerde toen even wat onzeker en ongeorganiseerd. Maar na zo’n twintig minuten ging de “storm” weer liggen en herpakte de thuisploeg zich weer.
De beste aanval van de tweede helft leverde toen meteen de 4-0 op. Otten op Op de Haar, een strakke voorzet en bij de tweede paal Niels Lubbers om het af te maken.
Na nog een mooie actie van Jarno Otter wat net gene goal opleverde, was het Jordy van Zandwijk die met een prachtige omhaal de eretreffer voor de gasten maakte en hiermee meteen de eindstand bepaalde, al had broer David nog de 4-2 op de schoen.
Na exact 90 minuten vond de soeverein leidende arbiter Steven Vos het welletjes en was de goede start van de derde periode voor de Tricolores een feit.  Nog zes te gaan, te beginnen volgende week uit bij NWVV in Nieuw-Weerdinge……