Om klokslag 14:38 blies scheidsrechter Siemelink voor de aftrap van de zoveelste derby tussen Bergentheim en Bruchterveld. Mooi weertje, redelijk wat publiek langs de kant, allemaal prima. Maar de vooruitzichten voor de gasten waren er de afgelopen week niet beter op geworden. Geteisterd door een ware blessuregolf en anders afwezigen was het team al danig verzwakt de afgelopen weken. Toen werd er tegen ranglijstgelijken VHK en SEH nog punten gepakt. Nu nog meer verzwakt en dat juist tegen de buren….
Het goed presterende Bergentheim bleek van meet af aan een maatje te groot nu. Al begonnen de groen-witten nogal weifelend, het was meteen duidelijk dat het een partijtje aanvallen tegen vergdedigen zou worden. Toch was de eerste grote kans voor de Tricolores. Bij een schaarse uitval bleef de half-fitte Lesley op de Haar  oog in oog met Karel Pullen rustig, maar mikte op de paal.
Na een half uurtje drongen de gastheren meer aan en kregen ze een paar kansen via Ronnie Hakkers. Een hiervan was een kopbal van afstand bovenop de lat. Vlak voor rust de tweede kans voor Bruchterveld. Uit een corner van Op de Haar verraste een verdediger Karel Pullen, maar een collega verdediger stond op de doellijn. Net toen een 0-0 ruststand eraan zat te komen, krulde Ron ten Brinke zomaar uit het niets met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord.
Na rust kwam de opnieuw geblesseerd geraakte Op de Haar niet terug. Zijn vervanger was de evenmin fitte Bas Waterink.  Roeien met de riemen die je hebt, heet dat.
In de 52e minuut week de razendgevaarlijke Rob Wevers uit naar de rechterkant. Ala Robben naar binnendraaien en met links uithalen, via de vingers van Godeke in de kruising, 2-0.  Als er al sprake was van een echte wedstrijd, dan was deze nu gespeeld.  Amper 10 minuten later tikte Hakkers de 3-0 binnen na goed voorbereidend werk van Merjenburgh. Een afstraffing (b)leek in de maak.
Rik Lenters zorgde even voor een kleine opleving bij de Tricolores. Aangespeeld op ca. 35 meter van het doel van Pullen bleef hem geen andere optie dan maar vol uit te halen. Dat deed hij en hoe! Pullen hóórde de bal via de paal achter hem in het doel kletsen. Niet dat het hierdoor weer spannend werd, want opnieuw 10 minuten later ging Koen Otten de mist in en was Ronnie H er opnieuw als de kippen bij om dit presentje uit te pakken.  Marco Huisken kwam nog in de ploeg voor Niels Lubbers. Hierdoor moest de doorgeschoven Berjan Altena voor meer aanvallende impulsen zorgen, maar het mocht niet baten. Chiel Jan Schuldink met een uitgekiend schot vanaf de zestien en Wevers na een cadeautje van Tim van der Veen, mochten de score naar de eclatante 6-1 eindscore tillen.
De Bruchtervelders moeten de komende week de wonden weer likken, verzorger Briene mag vol aan de bak. Zaterdag komt het eveneens geplaagde HFC Storica naar de Noppenweide. Een driepunter tegen de Zwollenaren is dan een must.