In de 3e klasse C dit weekend slechts één inhaalwedstrijd, de derby tussen Bruchterveld en Hardenberg’85. Vooraf de nummer 11 tegen de nummer 8 van de ranglijst.
Flink wat volk langs de lijn en mooi weer, al was de wind vooral in de eerste helft behoorlijk van invloed op het spel.
In de eerste helft begon Hardenberg’85 met de harde wind in de rug met het vroegtijdig druk zetten. Bruchterveld kwam niet veel over de middellijn het eerste kwartier. Kansen wisten de gasten, ondanks hun betere veldspel, echter ook niet te creëren.  Sterker nog, het was zelfs Bas Waterink die de grootste kans kreeg toen hij na een overtreding op Veurink door mocht gaan en één op éen kwam met doelman Stefan Kortman, de laatste  zegevierde.  Na een half uur de eerste mogelijkheid voor Hard3enberg, toen een diepe bal van richting werd veranderd en net naast het doel van Godeke rolde.  Vlak voor rust dan toch de 1-0?  Nee, dus. Lesley op de Haar rommelde langs zijn tegenstander en gaf bijna vanaf de achterlijn een voorzet op Waterink, die met zijn dijbeen de bal binnenwerkte.  Groot was het ongeloof bij vriend (en “vijand”)  toen assistent Broek vlagde en arbiter Wolterink de glaszuivere treffer afkeurde.
Na rust Bruchterveld van meet af aan in de aanval. Met nog steeds een stevige wind in de rug volgden de kansen elkaar snel op. Te haastig handelen was vaak de oorzaak dat er nog niets uit kwam.  En Jarno Otter had pecht dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald.  Op de Haar lobde van afstand, maar net naast.
Slechts twee minuten later had het ook 0-1 kunnen staan. Roy Meijerink was iedereen, inclusief Koen Godeke te snel af en leek te gaan scoren. Berjan Altena was echter net op tijd om de bal voor de doellijn te keren.  Nadat Waterink nog een kans om zeep had geholpen, werd in de 64e minutt Stegeman hard getorpedeerd, Op de Haar kreeg van Wolterink het voordeel toebedeeld, maar schoot in het zijnet. De arbiter besloot alsnog tot het toekennen van een vrije trap. Nu schoot Op de Haar wel tussen de palen en met niet geringe hulp van doelman Kortman rolde het leer in het net.
In de resterende tijd kreeg Bruchterveld meerdere kansen de stand te verdubbelen, maar dat gebeurde niet. Met counters was Hardenberg’85 erg gevaarlijk. Invaller Lars Jansonius schoot kansrijk naast.
In de 86e minuut leek Gijs Odink alleen op keeper Kortman af te gaan. Een verdediger greep in en mocht met donkergeel niet klagen. De vrije trap van Koen Otten miste de juiste richting. In de slotseconden had Thijs Kivits uit een counter de 1-1 nog op z’n schoen, maar de bal passeerde de paal aan de voor de Bruchtervelders goede kant van de paal.  Zo boekte Bruchterveld een zeer belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.
Volgende week komt koploper SC Lutten naar de Noppenweide. Wij zien u ook dan graag weer langs de lijn.