Scheidsrechter: Dhr. J.M. Rolfes uit Bruchterveld

Spelers: Koen G (doel), Tim, Gert, Henri, Gerjon, Martin, Harold

Bezielende Coaches: Wim Otten, Bernard Geertman
Media en Contentmanager: Harry Bolks
Hooligans: Jarno de Weerd en Gerwin Stegeman

Scoreverloop: 33e min 1-0 (Henri), 35e min 1-1 (HHC 5), 37e min 1-2 (HHC 5), 43e min 1-3 (HHC 5), 44e min 2-3 (Martin), 46e min 3-3 (Martin)

Sinds de jaarwisseling wordt de ene na de andere kraker gespeeld wat tot dusverre heeft geleid tot twee gelijke spelen en een overwinning. Nog steeds ongeslagen, al wordt de marge op de achtervolgers iets kleiner. Vorige week werd er gelukkig weer een overwinning uit het vuur gesleept en vandaag mochten we tegen de nieuwe nummer 2 van de ranglijst aantreden; HHC 5.

De coaches van beide teams hadden als Karpov en Kasparov hun formaties strak neergezet en dit leidde tot een afwachtende openingsfase. Omdat in de zaal ‘de verdediging de beste aanval is’ zorgden beide teams dat dit onderdeel als eerst goed verzorgd was. Voorzichtig zoekend naar de weinige openingen aan beide zijden werd er eigenlijk niet veel gecreëerd door zowel HHC als Bruchterveld in de eerste helft. Toch werd er vanaf de Bruchterveldse bank met een ‘Kom op!’ en ‘Daar had meer ingezeten!’ geprobeerd toch ook de aanvallende impulsen te stimuleren. De ruststand bleef echter zoals de beginstand (0-0), iets dat de Bruchterveldse Hooligans tot onvrede stemde. Hiervoor hebben ze toch geen vrije avond op de sofa bij moeder de vrouw opgegeven?!?

De tweede helft verliep wat dat betreft beter dan de eerste helft. Na acht minuten in de tweede helft speelde Gerjon de bal ineens, strak en goed naar Henri. Henri draaide zichzelf vrij naar zijn linker en verschalkte de doelman waardoor we op een 1-0 voorsprong kwamen. Met nog zeventien minuten te spelen klonk vanuit de coachhoek al een voorzichtige ‘Dit mogen we niet meer weggeven’. Toch verliep het vervolg helaas niet in ons voordeel, we hielden de voorsprong welgeteld twee minuten vast en vanaf dat moment moesten we drie goals in acht minuten incasseren. Zo veranderde de voorsprong in een 1-3 achterstand en gezien de gesloten verdediging van HHC 5 was het niet vanzelfsprekend dat dit voor ons nog de goede kant op zou vallen. Met een ouderwetse ‘Wij zijn Bruchtervelders en we maken plezier, we spelen graag voetbal….’ vanaf de tribune kregen we weer nieuwe energie en wisten we dat we niet zomaar op moesten geven in deze belangrijke wedstrijd voor de titelrace. Een minuut na de 1-3 maakten we gelukkig de aansluitingstreffer. Vanuit een kluts-situatie kon Harold met bal richting het vijandelijke doel waarbij de bal met enig geluk ‘gestoken’ kon worden op Martin. Martin wist wel raad met deze lastige kans, want hij speelde de bal ineens in de verre hoek en zo werd het 2-3. Toen Tim twee minuten later een schotkans creëerde, na wederom een kluts-situatie aan de zijkant, kwam de bal vanaf de keeper voor de voeten van Martin die hiermee de 3-3 kon maken. Met nog vier minuten op de klok was het aan beide kanten voorzichtig, blijkbaar namen beide ploegen genoegen met een gelijkspel. Dit gelijke spel was uiteindelijk een terechte uitslag van twee teams die verdedigend goed stonden, daardoor weinig weggaven en beide ook weinig creëerden.