Bruchterveld Zaal 1 – HHC zaal 7 5-3 (1-1)

Spelers: Wouter Huisjes, Koen Otten, Arno Godeke, Gerjon Otten,
Martin Otter, Jarno Otter en Bas Waterink,

Coaches: Wim Otten, Tim van der Veen en Bernard Geertman.

Scoreverloop: 12e min 0-1, 23e min 1-1 (Jarno), 30e min 2-1 (Bas),
31e min 2-2, 32e min 3-2 (Koen), 40e min 3-3, 44e min 4-3 (Bas), 45e min 5-3 (Jarno)

Afgelopen dinsdag mochten we aantreden voor de 3e speelronde van de beker. Op papier een tegenstander die een klasse lager speelt maar hier was op het veld niet gek veel van te merken. Sterker nog, de gasten uit Hardenberg speelden beter en verzorgder voetbal dan ons. Toegegeven, wij waren dan ook niet echt bij de les, kenmerkend hiervoor waren balletjes onder de voet door laten glippen of inspeelpasses die niet secuur waren. Goalie Wouter had dan ook het nodige te doen en hield ons op de been tot minuut’12. Wanorde in de verdediging zorgde voor een verdiende 0-1 achterstand. Schrokken we hiervan wakker? Mwoah! HHC bleef volharden in vroeg en stug storen en wij hadden iets nodig om ons over het dode punt heen te helpen. Martin loste na een kwartier ons eerste schot op doel maar het bleef moeizaam. Uit het niets werd het dan toch 1-1 na een dieptepass op Jarno die in de loop zijn schot in de korte hoek zag binnen ploffen. Prima ruststand!

Na rust kwamen we beter in ons spel en volgde na 5 minuten de 2-1 na een kapdraai en een meedogenloze punter in de bovenhoek van Bas. Een minuut hierna was er een onvervalste scrimmage voor ons doel waar ook een vermeende handsbal werd geconstateerd (maar niet door de goedleidende scheidsrechter). De ‘’Plof’’ bal bleef liggen en een HHCeze voet vond de juiste richting en deed het netje bollen, 2-2. Hoe snel het allemaal kan gaan in de zaal bewees Koen, want wederom een minuut later soleerde hij door de verdediging en liet de keeper kansloos met een rechter, 3-2. De 10 minuten daarop waren er nog een aantal vliegende tackles te zien van de heren Gerjon en Arno, vastbesloten om er een overwinning uit te halen. Één van deze slidings werd terecht bestraft met een penalty na het neersabelen van een sterke lange HHC’er. Penalty raak! 3-3. In de laatste 5 minuten konden we er met mooie teamgoals 4-3 en 5-3 van maken en zo deze moeizame wedstrijd over de streep trekken.