Gezien de enorme stappen die Bruchterveld’s eigen Ruben Rolfes nog altijd maakt in de wereld van het fluiten, kunnen wij niet anders dan iedereen aanmoedigen om ook eens zo’n prachtige scheidsrechterscursus te gaan volgen. Vanaf september gaat SNO in samenspraak met de KNVB opnieuw starten met de opleiding verenigingsscheidsrechter.

Toegevoegde waarde

Aan het einde van de opleiding Verenigingscheidsrechter krijg je vanuit de KNVB een officieel diploma. Daarnaast kan gesteld worden dat je gedurende de opleiding veel (nieuwe) ervaringen zult opdoen. Je gaat (onder begeleiding van gediplomeerde docenten en begeleiders) wedstrijden fluiten en je zult diverse handvaten aangereikt krijgen.

Vorm

Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur (inclusief een praktijkochtend, welke plaats zal vinden bij voetbalvereniging R.K.S.V. De Zweef). Elke maand is er één bijeenkomst. De opleiding wordt ‘s avonds gegeven bij scheidsrechtersvereniging Nijverdal (SNO). Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten, die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden.

Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij de “eigen” vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback. Tijdens de praktijkochtend (van 9 november) krijgen de cursisten de mogelijkheid om wedstrijden te fluiten en hierbij feedback te krijgen van de docent en medecursisten. Indien een deelnemer hier gebruik van maakt, dan mag hij deze wedstrijd mee laten tellen met de vier stage wedstrijden. Voor deze praktijkochtend zijn ook alle praktijkbegeleiders uitgenodigd.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

  • Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
  • Zelfstudie en opdrachten: 8 uur

Ervaringsdeel

  • Fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden: 4 uur

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen voor individuen: € 105,00,- (inclusief digitaal cursusmateriaal). Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding.
Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd. Aangezien het een verenigingsscheidsrechtersopleiding betreft, kun je als deelnemer met je eigen voetbalvereniging overleggen in hoeverre de club de kosten op zich wil nemen.

Voorwaarden

Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Voldoende praktijkbegeleiders (maximaal 3 cursisten per praktijkbegeleider) is een belangrijke voorwaarde om de cursus te mogen starten.

Een cursist/vereniging dient zelf voor een praktijkbegeleider(s) te zorgen.  De begeleider zal 4 stagewedstrijden per cursist bijwonen en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleiden. De begeleider dient bij voorkeur een scheidsrechtersdiploma te hebben. Indien verenigingen geen scheidsrechter met diploma in de gelederen hebben, mogen zij een ervaren scheidsrechter, die al een aantal jaren fluit, aanwijzen als begeleider, zodat hij/zij de cursist kan voorzien van advies.

Eventuele vragen en/of onduidelijkheden kunnen worden uitgezet bij de scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken.

Overzicht Bijeenkomsten:

Datum Tijden Locatie Deelnemers
4 september 2024 19.00 – 22.00 Scheidsrechtersvereniging

Nijverdal
(Sportlaan 1, Nijverdal)

Bijeenkomst voor de Praktijkbegeleiders
18 september 2024 19.00 – 22.00 Scheidsrechtersvereniging

Nijverdal
(Sportlaan 1, Nijverdal)

Bijeenkomst 1

voor de deelnemers

16 oktober 2024 19.00 – 22.00 Scheidsrechtersvereniging

Nijverdal
(Sportlaan 1, Nijverdal)

Bijeenkomst 2

voor de deelnemers

9 november 2023 09.30 – 12.30 R.K.S.V. De Zweef

(Koersendijk 25, Nijverdal)

Bijeenkomst 3

voor de deelnemers

(Fluiten van wedstrijden)

18 december 2023 19.00 – 22.00 Scheidsrechtersvereniging

Nijverdal
(Sportlaan 1, Nijverdal)

Bijeenkomst 4

voor de deelnemers

Eenieder kan zich inschrijven via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/info/60189/training-matchofficials/393/verenigings-scheidsrechter-veld

Locatie Nijverdal selecteren.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Voorzitter scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

maurice-paarhuis@hotmail.com