Onder het genot van een heerlijke zomerzon stond de laatste competitiewedstijd van ’t Twidde tegen het 4e elftal van DOS ’37 op het programma. Doordat het doek voor de ploeg uit Vriezenveen vorige week was gevallen, stond er niets meer op het spel. Zo stond het duel in het teken van afscheid nemen van een aantal mensen. Maar eerst de wedstrijd…

DOS ’37 nam het heft gelijk in handen. In de 1e minuut viel er al een gevaarlijk doelpoging richting het doel van keeper Wouter Huisjes te noteren. Gelukkig, voor Bruchterveld, rolde de bal langs de juiste kant van de paal. Hierna bleef het veldoverwicht voor DOS ‘37. De withemden namen, met een sterk spelende Alwin Huisjes op het middenveld, stukje bij beetje het initiatief over. Een Bruchterveldse aanval resulteerde in een handsbal binnen het strafschopgebied van DOS ’37: penalty. De afscheidnemende Harold Muis ging achter de bal staan en schoot de bal via de handen van de keeper tegen het net, 1-0.

Niet veel later krijgt Guus ter Stege een kans om het 2e Bruchterveldse doelpunt op het scorebord te zetten. De keeper werpt zich voor de bal en Guus ziet zijn inzet helaas gekeerd worden. Even later is het dan toch raak. René Potgieter schut zijn man vakkundig van zich af en schiet het leer beheerst in de korte hoek, 2-0. Richting het einde van de eerste helft test Jens Otten de keeper door het vijandelijke doel van afstand onder vuur te nemen. Met veel moeite liep dit voor de Vriezenveners goed af. Ondanks dat DOS ’37 hier niet erg veel tegenover zette, maakten ze voor rust nog wel de aansluitingstreffer. Wat in de 2e helft een sterk wapen bleek te zijn werd optimaal benut van gemaakt. Een cornerbal werd door DOS ‘37 koppend tot doelpunt gepromoveerd, waardoor er met 2-1 gerust werd.

Trainer Herman Middelkamp paste in de rust een driedubbele wissel toe. Dit had geen gevolgen voor het spelbeeld. Bruchterveld had iets de overhand, waar DOS ’37 bij vlagen liet zien verzorgd te kunnen opbouwen. Jens Otten doorbrak dit spelbeeld door zich te melden voor een vrije trap van een metertje of 25. Met een bekeken schot zorgde hij voor de 3-1. Hierna leek de wedstrijd op slot te zitten. Een mooi moment om afscheid te nemen van een aantal mensen van ’t Twidde, waarover straks meer. Toch etaleerde DOS ’37 nog meermaals hun wapen. Er werd meerdere keren, veelal koppend, de paal of lat geraakt na gevaarlijke corners en voorzetten. Hier viel gelukkig geen doelpunt uit. Vlak voor het einde was het toch raak. Een vrije trap op ‘randje 16’. Deze werd prachtig in de kruising gedraaid, 3-2. Door dit late doelpunt werd het toch nog even spannend, maar ’t Twidde kon het seizoen winnend afsluiten en zich op gaan maken voor een gezellige afsluitende BBQ bij de trainer thuis.

Door deze overwinning zijn de Tricolores 8e geworden. De eerste seizoenshelft bleek lastig, als nummer laatst werd de winterstop ingegaan. Na de winterstop is er hard gevochten om de benodigde punten te behalen. Het sterke collectief was goed voor een knappe 4e plek in de 2e periode (van de 2).

 

Van de volgende personen werd afscheid genomen bij ’t Twidde.

Trainer Herman Middelkamp heeft het team een jaar onder zijn hoede gehad. We hebben leuke dingen met je beleeft. Je had graag broodjes voor het team gesmeerd als we een bekerronde verder kwamen, wat je voor elke bekerwedstrijd vertelde. En je mocht graag puzzelen. Waarmee werd ons niet altijd even duidelijk, maar je deed het wel graag. Ook moesten we ‘degradatie veiligstellen’, we hebben dit opgevat als het veiligstellen van lijfsbehoud. Daarnaast zal je uitspraak: ‘Als t kan, graag zelfs’ vast nog wel eens vallen. Even zonder gekheid… Herman heeft met een krappe selectie ´t Twidde knap in de 3e klasse gehouden. Je hebt altijd netjes de gevraagde spelers aan het 1e afgestaan en de spelers van het 3e bedankt voor beschikbaar stellen voor het 2e. Volgend seizoen is Herman hoofdtrainer bij Manderveen, veel succes en plezier toegewenst!

Ook Sander Hutten zoekt zijn heil ergens anders, gelukkig wel binnen de club! Na 3 jaren met veel plezier bij het 2e elftal te zijn geweest, wordt Sander leider van de A-junioren. Sander, je le-gen-da-ri-sche housewarming zal niet vergeten worden!!! Bedankt voor je inzet en enthousiasme en veel plezier en succes bij de A´s!

Niek Welleweerd neemt als speler afscheid. Als junior heeft Niek indruk gemaakt bij het 1e, waar hij later terecht in de A-selectie werd opgenomen. Helaas liet o.a. zijn knie hem meermaals in de steek, waardoor Niek veel in het ’t Twidde heeft gespeeld. Na de laatste kwetsuur heeft Niek besloten om zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen. Hij gaat verder als begeleiding bij het 2e. Niek, bedankt voor de bijdrage in en buiten het veld en veel plezier volgend jaar!

De nieuwe trainer van volgend seizoen is nu speler van het 2e elftal. Harold Muis beëindigt daarmee zijn spelersloopbaan bij het 2e. De kracht van Harold was en is zijn sturende en coachende bijdrage. Op trainings- en wedstrijddagen was Harold altijd binnen en buiten het veld actief aanwezig. Nu mag hij zijn fanatisme op een andere manier overbrengen op de spelers. Harold, bedankt voor je betrokkenheid en veel succes als trainer!

Als laatste nam Ronald Muis afscheid. Na 15 jaar gaat Ronald volgend seizoen in het 3e voetballen. De meevoetballende spits heeft jarenlang met trots de aanvoerdersband gedragen. Hij kijkt met veel plezier terug op de tijd die nu achter hem ligt. Ronald, bedankt voor je inzet en veel plezier in het 3e!

Zowel in de begeleiding als in de spelersgroep is er na de zomerstop sprake van een groot aantal wijzigingen. Een nieuwe trainer en leider. Bij het 1e elftal stoppen Gerjon Otten, Gerwin Stegeman en Tim van der Veen. Hiermee komen er kwalitatief goede spelers met de nodige ervaring in het 2e elftal. Voor een aantal spelers van het 2e betekent dit dat ze een kans bij het 1e krijgen en kunnen laten zien wat ze in zich hebben.

Daarnaast wordt het 2e aangevuld met een grote groep jongere spelers uit het 3e. Zo kunnen bijvoorbeeld Rob Meijerink, Fons Ramaker, René Potgieter, Pim Reints en Robbin van der Velde en wellicht nog anderen laten zien wat ze in huis hebben. Van het huidige team blijft ook een kern van een aantal spelers intact die ook volgend jaar met veel plezier hun uiterste best zullen doen om het geliefde spelletje te spelen.

Een nieuw seizoen, een nieuw elan.

IMG_2691 IMG_2683 IMG_2682 IMG_2681 IMG_2673 IMG_2666 IMG_2670 IMG_2671 IMG_2672