Deze week was Hardenberg’85 2 onze tegenstander. Op voorhand een zware dobber aangezien zij nog meer 1 keer verloren hadden deze competitie en de meest scorende ploeg waren. We werden vooraf gewaarschuwd voor de snelheid van Hardenberg, maar hier had de trainert een plan voor bedacht.

Dit tactische plan werd in de eerste helft perfect uitgevoerd. Hardenberg kwam niet aan het voetballen toe en kon de vrije man niet vinden. Wij kregen na een kwartier spelen via Max de eerste grote kans. Niet veel later kreeg ook gelegenheidsspits Rob een goede kans. Na een mooie voorzet van rechts kon Rob met links afdrukken, maar dit bleek niet zijn sterkste been. Na 33 minuten was het wel raak. Na een vrije trap slingerde Tim de bal de zestien in. De keeper van Hardenberg riep heel hard ‘los’ en dat deed hij dan ook keurig waarna Max vanaf de bal vanaf de achterlijn in het lege doel kon werken. Tussendoor werd onze gelegenheidsvlagger Bas nog even vakkundig genegeerd door de scheids bij zijn eerste vlagsignaal van zijn leven.

Erg lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Hardenberg kreeg een vrije trap halverwege onze helft. Deze werd onze zestien ingedraaid en werd door iedereen gemist waarna Koen keek hoe de bal langzaam langs hem ging. Toch gingen wij rusten met een voorsprong. Rob gaf een voorzet op Jarno. Deze stond op randje zestien en volleerde de bal met de binnenkantje links over de keeper in de verre hoek. Wat een werelddoelpunt.

Na geconcludeerd te hebben dat wij een goede eerste helft gespeeld hadden begonnen we aan de tweede helft. Hierin kregen we na en minuut of 10 een enorme domper te verwerken. De bal werd tijdens onze opbouw te kort terug gespeeld op Koen waarna de spits de bal in het lege doel kon schuiven. In de tweede helft konden wij zelf niet veel creëren, maar gaven we ook weinig kansen weg. Hardenberg schoot de bal nog een keer op de lat en de rebound ging via de rug van ons naast terwijl wij nog wat gevaar stichten door een aantal vrije trappen. Gescoord werd er echter niet meer.

Na vorige week gevoelsmatig een punt gewonnen te hebben door de late gelijkmaker, hebben we vandaag gevoelsmatig 2 punten verloren, vooral vanwege de manier waarop we de doelpunten tegen hebben gekregen.