Op dinsdagavond tegen DES uit Nijverdal, die één puntje boven de Bruchtervelders staan.
Beide ploegen zo goed als veilig als het gaat om de degradatiestrijd, maar drie punten erbij zou toch wel erg welkom zijn.
Voor de Tricolores viel er ook nog wat recht te zetten, na de onterechte penalty en onterechte 2-1 nederlaag in Nijverdal.

Op het kunstgras waren de eerste paar minuten voor de bezoekers waarbij Simon Wolfkamp dichtbij de 0-1 was, maar zijn inzet van dichtbij ging net over.
Na een foutje van Niek Dijk volgde er een vrije trap, de kopbal ging net over.
Na ruim 10 minuten kwam de thuisploeg beter in het spel.  Op de Haar zette een tegenstander opzij, maar zijn lob van afstand ging over.
De voorsprong kwam na 21 minuten. Julian Smit bracht Luc Roeleveld in stelling en deze schoot van randje zestien hard in de korte hoek raak, 1-0.
DES beperkte zich tot de lange bal op de snelle spitsen. Dit leverde bijna de 1-1 op, maar Tom Odink wierp zich in het schot van Wolfkamp.
De mooiste actie van de eerste helft kwam op naam van Luc Roeleveld, helaas leverde zijn dribbel dwars door de DES verdediging net geen goal op.
Vlak voor rust liet de verder voortreffelijk fluitende arbiter van Beek uit Ermelo doorspelen na een buitenspelsituatie, maar gelukkig (ook voor hem) ging de bal na een scrimmage via het been van Godeke naast het doel.
De rust kwam met een verdiende 1-0 voorsprong voor de gastheren.

Na een waarschuwingsschot van Smit was het in minuut 56 weer raak. Een prima aanval over links met Op de Haar als aangever en Smit als eindstation bij de tweede paal, 2-0.
DES had moeite het goede veldspel van de Tricolores te volgen en reageerde met enkele harde charges wat terecht geel opleverde (3x).
Luuk Benjamins kwam weer als invaller in veld, nu voor Smit.
Luc Roeleveld vergat de bal alleen voor keeper Mensink af te spelen op Op de Haar  en even later was het precies andersom toen Lesley lobde van afstand.  De stand had hier naar 4-0 getild moeten worden.
Een hard schot vlak voorlangs het doel van Godeke was het enige wat er van DES zijde nog kwam.
De laatste goal van deze avond kwam van de voet van Benjamins, hij pikte een lange bal naar voren op  en tussen twee tegenstanders wist hij toch de bal in de korte hoek te rammen, 3-0.
Laatste actie was die van Godeke, die een hard ingekopte bal net over de lat tikte.
Een verdiende overwinning voor de Tricolores die met nog 4 wedstrijden te gaan nu 12 punten voorsprong hebben op de nummer 12, die nacompetitie moet spelen. Dus officieus veilig!
Een knappe prestatie van deze selectie en staf.
A.s. zaterdag staat de derby in en tegen Bergentheim op het programma! Met dezelfde instelling als vanavond moet hier toch een positief resultaat mogelijk zijn.