Niets moet, alles mag.

Na het definitief binnenhalen van de vierde plek, was het tijd voor het welverdiende toetje: nacompetitie met als hoofdprijs promotie naar de tweede klasse!

’t Twidde heeft een prachtig seizoen achter de rug, met een goed collectief waar elke tegenstander moeite mee heeft. Met deze gedachte gingen we met een goed gevoel richting Hengelo voor de uitwedstrijd tegen Achilles ’12. In de beker hebben we tegen deze ploeg gevoetbald, echter bleken we toen niet opgewassen en was de uitslag 2-4 verlies. Alleen de kaarten zijn vandaag weer opnieuw geschud en zullen zij strijden tegen degradatie en wij mogen gaan voor promotie.

Eenmaal aangekomen op sportpark ’t Wilbert zagen we een prachtig kunstgras veld liggen en waren de omstandigheden om te voetballen prima. We konden ons klaar gaan maken voor de wedstrijd, dit ging gepaard met een dosis gezonde spanning. Welke tactiek zal de trainer voor deze wedstrijd bedacht hebben en met welke basis zullen we van start gaan..?

De tactiek was duidelijk en de basiself was bekend, tijd voor een goede scherpe warming-up en konden we ons klaarmaken voor de wedstrijd. Na de pasjescontrole was het om 16:00 tijd om te beginnen.

Al snel werd het spel duidelijk wat Achilles wilde gaan spelen, snel de zijkanten zoeken met een lange bal. Hier moest ’t Twidde op reageren met een compacte formatie en zal er veel loopvermogen worden verwacht van de spelers door het constante kantelen. We pakten dit gelijk vanaf de eerste minuut goed op waardoor er af en toe gehaaste ballen gespeeld moesten worden door de thuisploeg, waardoor wij regelmatig de bal over konden nemen. Hierdoor kwamen we af en toe tot een uitbraak en konden we de verdediging van Achilles testen.

Rond de 15de minuut kwamen we er uit via de linkerkant met Kees-jan maar deze werd rond 25 meter voor de goal door een verdediger onderuitgehaald, vrije trap op een leuke positie. De keeper was daarvoor nog niet getest waardoor Guus zich bedacht om dit maar eens te doen. Een goede trap, echter zat de keeper (klein van stuk) er goed bij en kon deze met een goede redding keren. Dit bleek echter wel het startsein te zijn voor een paar goede uitbraken van het ’t Twidde. We hadden in deze fase grip op het spel van Achilles waardoor zij niet echt in hun spel konden komen en daardoor ook geen 100% kansen creëerden. Hierdoor kwamen wij er regelmatig uit via de linker en rechterkant. In de 24ste minuut gaf Jens de bal voor maar leek deze niet bij een juiste persoon te belanden maar door slecht wegwerken kreeg Richard de bal en in de actie nam hij 3 man met zich mee. Met een bekeken hakbal zette hij in de actie Guus vrij die hierdoor een schotkans kreeg rond de 16 meter. Zonder na te denken nam hij deze bal op de pantoffel en ging deze in 1 streep de hoek in, GOAL!!

Na de 1-0  was Achilles het eventjes kwijt, zo werden er meer slordige ballen gegeven en rook ’t Twidde bloed. Na ongeveer 10 minuten besloot Jens maar eens een diepe bal te geven aan Kees-Jan, deze wist op zijn beurt de rechterverdediger te passeren en kwam zo vanaf de zijkant oog in oog met de keeper. Afgeven? Inderdaad, dat dacht iedereen inclusief de keeper waardoor Kees zijn kans schoon zag om simpel de bal in de korte hoek te schieten, 2-0!!

Na de 0-2 bleek Achilles beseffen dat het een hele moeilijk middag ging worden als ze op deze manier bleven voetballen. Er kwam meer passie in het spel en er werd beter gevoetbald. Bruchterveld had hier veel moeite mee en liet zich terugdrukken. Vooral de nieuw ingekomen linksbuiten leek er zin in te hebben, binnendoor/buitenlangs maar de goede voortzetting van de aanval bleek moeilijker. Een paar goede reddingen van de sterk keepende Richard waren noodzakelijk. Minuten leken wel uren vooral als mensen op de bank van Achilles het blijkbaar nodig vonden om de klok bij 42 minuten stil te laten staan.. Gelukkig was de scheidsrechter voorbereid en liep zijn klok gewoon door en was het rustsignaal daar, 0-2 ruststand.

In de rust werden een paar belangrijke punten besproken en werd iedereen weer op scherp gezet. Weer net zo beginnen als aan het begin van de wedstrijd en als collectief gaan voetballen. Doordat we al snel werden vastgezet kwam er een tactische wissel. Max kwam op de rechtshalfpositie en Roland kwam naast Guus voor meer snelheid en diepgang.

Start van de tweede helft ging echter niet zoals afgesproken in de rust, zo werden de duels verloren en kwam Achilles al snel voor de goal. Aan de rechterkant kwam de aanvaller door de verdediging en kwam oog in oog met Richard. Echter wist onze doelman zich geen raad met het schot wat hij afvuurde en stond het al snel 1-2. Achilles had de hoop teruggekregen en voerde de druk op, ze kregen een aantal vrije trappen rond de 16 en kwamen er een paar keer goed uit. Onze keeper Richard was de aanvallers echter elke keer te slim af waardoor de hoop van Achilles met de minuut afnam. Hierdoor kreeg Bruchterveld meer ruimte en vielen er steeds vaker gaten waar de snelle aanvallers gebruik van konden maken. Pas in de 85ste minuut konden we één van deze uitbraken verzilveren met een goal. Roland gaf met al zijn energie wat hij nog had een goede steekpass op Richard die op zijn beurt 1 op 1 met de keeper kwam. De uiteindelijke Man of the Match wist hier wel raad mee en schoof hem als een echte spits rustig langs de keeper, 1-3!

Hierdoor leek de wedstrijd gespeeld met nog maar 5 minuten op de klok. Het geloof wat er bij Achilles nog was, leek hiermee helemaal weg. Maar de energie bij Bruchterveld leek wel weer helemaal terug te zijn, zo werd Richard wederom diep gestuurd met aan zijn zijde de pas net ingekomen Jonne en Guus. Deze 3 moesten het opnemen tegen 2 verdedigers en de keeper een gelukkig voor Bruchterveld wonnen de withemden. Richard ga de bal af op Guus die de bal aannam en uit de draai op het doel schoot. De keeper op het verkeerde been en dit betekende de 1-4 voor Bruchterveld! Dit was de definitieve mokerslag voor Achilles en kon de scheidsrechter fluiten voor het eindsignaal.

Aanstaande dinsdagavond 5 juni spelen we thuis op de Noppenweide de halve finale tegen Lutten 2. Bruchterveld heeft nog een appeltje te schillen met deze ploeg want in de reguliere competitie werd er uit en thuis verloren.