Zaterdag 10 november konden we rekenen op een bezoek van ‘n-ham 3. Een altijd lastige ploeg die in ieder geval strijdlust ten tonele brengt en bij vlagen redelijk voetbal op de mat legt. Maar goed, dit zijn ingrediënten waar wij in Bruchterveld geenszins van onder de indruk raken. De wedstrijddag in chronologische volgorde.

13:29 uur, een ieder die op het wedstrijdformulier staat bij het Twidde is aanwezig. We worden de kleedkamer in gesommeerd om ons om te kleden. De één gaat nog even tegels tellen, de ander tapet zijn fragiele enkels in en weer een ander drinkt zijn bakkie koffie op. Iedereen leeft op zijn geheel eigenwijze naar de wedstrijd toe. 13:45 uur stipt, de trainert meldt zich in de kleedkamer en steekt van wal. Hier en daar een open deur, stukje herhaling en wat ‘n-Ham specifieke zaken passeren de revue. Stief kwartiertje verder en we schuifelen zo langzamerhand richting de arena. 14:00 uur, de warming-up gaat beginnen. Zoals altijd serieuze business met zo af en toe wat flauwe grappen. 14:25 uur, de kleedkamer in, nog even de laatste zaken doornemen en naar buiten. Hierbij moet ik vermelden dat dhr. Veldhuizen onze leider duidelijk heeft verteld dat hij ons op kwam halen, helaas heeft onze leider dit signaal genegeerd en kwam de beste man licht gepikeerd het veld op om alsnog de pasjescontrole uit te voeren.

14:30 uur, eindelijk het is zover de wedstrijd gaat van start. Het is aftasten van beide zijden, duels worden aangegaan en de strijd was aanwezig. We geven weinig weg, maar creëren ook bijzonder weinig. De wedstrijd lijkt behoorlijk in evenwicht en van beide kanten zijn er enkele speldenprikjes voor de goals, zonder grote kansen. Best saai en lastig te vangen in een wedstrijdverslag. Toch wil ik een aantal momenten in de wedstrijd niet onbenoemd laten. Jarno breekt op zijn geheel eigenwijze door op de linkerflank en kan wat mij betreft zo naar het doel doorstomen en de 1-0 tegen de touwen smijten. Echter het scoren werd hem ontnomen door een charge van één der Hammenaren. Op dat moment schieten er allerlei scenario’s door onzer hoofden. Een penalty, rode kaart, doorgebroken speler, maar die penalty moet er nog wel in, enz. enz. De scheidsrechter van dienst zal dezelfde gedachten hebben gehad, of toch niet. Geen doorgebroken speler, geen 100% scoringskans en dus geen kaart, zelfs geen geel. Wat over blijft is een penalty, nouja dan moet deze er maar gewoon in. Onze penalty specialist staat op, legt de bal goed, kijkt naar een gemuteerde sprinkhaan op de achterlijn, loopt naar de bal, kiest zijn vaste hoek en…..schiet links naast de linker paal. Voor de goed oplettende lezer is dit dus naast de goal. Nondeju, geen rood, geen goal, helemaal niks. Kleine domper. De wedstrijd kabbelt nog wat voort en we gaan snel rusten.

15:15 uur, bakkie thee en we praten wat over en weer. Rob geeft aan dat het hem totaal niet zint hoe we in het veld staan en ja het moet zeker anders dat is duidelijk. De trainert geeft zijn mening en we discussiëren nog enkele minuten verder. Veldhuizen klopt op de deur en we maken ons op voor de tweede helft.

15:30 uur, de tweede helft start waar de eerste helft geëindigd was. De wedstrijd blijft rommelig en onrustig van beide kanten. Daarbij moet ik wel opmerken dat we meer overwicht krijgen en zonder goed te voetballen controle over de wedstrijd nemen. De trainer heeft in de rust Rene P vervangen voor Jonne L en na zo’n 60 minuten spelen komen Jordy S en Richard S voor de heren Hans W en Jens O. Nieuw elan binnen de lijnen. Daarbij moet gezegd, dat er een bijzonder hoogstaand hakje opviel van Jordy S, hiervoor komen de in grote getale aanwezige supporters naar het sportpark. Kort hierna winnen wij een duel op het middenveld en brengen we de bal richting Rob L, die stond inmiddels in de zestien meter en weet met zijn linker pootje het net te beroeren. Mooi moment, 1-0 en goed vertrouwen in de juiste afloop. Als ik mij niet vergis was dit ongeveer 16 minuten voor het einde van de match. Of het nu toeval is of niet, we scoren en zorgen hiermee dat good old Henri Eggengoor NIET zijn rentree kan maken in het Twidde. Voorwaarde voor zijn rentree was dat we of 0-1 achterstonden een kwartier voor tijd of 0-0 stonden een kwartier voor tijd. Jammer voor Henri, maar mooi dat we voor kwamen. Niet als teveel later kon Jarno, wederom op zijn geheel eigen wijze, doorbreken en in de zestien nogmaals gevloerd worden. Een buitenkansje voor Tim om zijn in de eerste helft gemiste strafschop goed te maken, of beter gezegd, de pijn te verzachten. Wederom een sprinkhaan in de goal, wederom in dezelfde hoek, maar nu aan de goede kant van de paal. 2-0 voor en de wedstrijd op slot. We strijden nog even voort en spelen de wedstrijd uit.

Conclusie, mooi resultaat, matige wedstrijd, stevig in de middenmoot en voorzichtig naar boven kijken. Volgende week gaan we naar Zwolsche Boys, is kijken of we hier wat potten kunnen breken.

De pen voor deze wedstrijd gaat naar TVDV.