Na twee weken pauze kon ’t Twidde zich opmaken voor een confrontatie met ZAC 2, koploper in onze klasse. Tweemaal eerder werd tegen de mannen uit Zwolle gestreden dit seizoen, zonder resultaat (1-2 najaarcompetitie, 2-3 voorjaarcompetitie-uit). Op Supersaturday moest op een afgeladen sportpark de eerste overwinning worden geboekt. Bovendien had mede-laagvlieger Den Ham afgelopen dinsdag een 2-2 gelijkspel weten te behalen tegen ZAC. De juiste motivatie was zoals u leest aanwezig. Zaterdag is de mooiste dag van de week.

Bij aankomst op het sportpark werd door de gasten eerst nog een rekening vereffend met de Tricolores: een kratje bier voor de klinkende 3-0 overwinning op Oranjezwart uit Nieuwleusen, wat Blauwwit in het kampioenszadel hielp.

Nadat de gebruikelijke teamfoto was gemaakt, ging wij gretig van start. Ondanks dat de scheidsrechter ons momentum onderbrak door een shirtwissel vonden wij als eerste het net. Een vrije trap ter hoogte van de dug-out werd door Koen Otten ingebracht en leek aanvankelijk aan iedereen voorbij te gaan. Bas Waterink zag er heil in en haalde de bal terug op het hoofd van Gijs Odink, wie beheerst binnenknikte. Tot dat moment en in de minuten die volgden hadden wij aardig grip op de speelwijze van ZAC.  Hoe anders was dat een kleine twintig minuten later, toen als sneeuw voor de lentezon ons uitzicht op een overwinning verdween en we tegen een beschamende 1-4 achterstand aankeken. Te vaak hadden de bezoekers een gaatje weten te vinden in ons normaliter zo compact verdedigingsblok.

In de rust donderde het in de kleedkamer en dat was volledig op zijn plaats. De spelers staken de koppen bij elkaar en smeden een nieuw plan om een resultaat te behalen.

In de tweede helft stapten wij meer door naar voren om zo de ruimtes op het middenveld kleiner te maken en de voetballers van ZAC meer onder druk te kunnen zetten. Het risico hierbij was duidelijk, waarbij wij meer ruimte achterin zouden weggeven.

Na wederom furieus te openen en meer op de helft van de tegenstander aanwezig te zijn, viel uit een flitsende tegenaanval de 1-5. ZAC combineerde middels één keer raken vanaf eigen strafschopgebied dwars door ons centrum heen. Even hiervoor had Gijs zichzelf een grote kans geboden – na uitstekend druk zetten, welke er niet in ging.

Het laatste half uur ging op en neer, waarbij beide teams nog tweemaal wisten te scoren en zo de eindstand op 3-7 bepaalden. Hugo scoorde zijn eerste doelpunt op de Noppenweide, Bas tekende voor alweer zijn 8e assist na de winterstop en Jorn benutte een vrije bal.

De voornaamste nasmaak van de zaterdag zat hem in het grandioze eindfeest dat wij met elkaar hebben kunnen vieren. Namens ’t Twidde ontzettend bedankt!

Auteur: Robbert Reinders