Op een zeiknat sportpark Heeckeren begonnen de Tricolores goed. Eerst werd een corner van Smit van de lijn gekopt, maar na ruim 10 minuten leverde Benjamins een strakke voorzet af, die door Tom Bekman in twee instanties achter de doelman werd gewerkt. Een opsteker naar wens.

Niets leek een eenvoudige overwinning in de weg te staan, maar amper 4 minuten later werd een indraaiende voorzet door Daan Zwieri prima verlengd met het hoofd en de 1-1 was een feit. De gasten bleven de bovenliggende partij en het was wachten op de voorsprong. Een onverwachte uithaal van Milan Eggengoor van 25 meter kwam echter via de binnenkant paal terug in het veld. Even later was het de keeper die een harde uithaal van Milan knap uit de hoek tikte.
Een vrije trap van Benjamins ging over, maar de grootste kansen op de 1-2 waren voor Snippe en Eggengoor na een mooie steekpass van Odink.
De rust kwam met een 1-1 stand waar 1-3 de verhoudingen beter hadden weergegeven, al waren de counters van GFC niet ongevaarlijk.
Maar niemand had een rampzalige afloop kunnen vermoeden.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Bruchterveld valt aan en GFC loert op de counter. Binnen 10 minuten na de rust liet Luc Roeleveld twee keer van zich spreken. Zijn eerste inzet ging net naast en even later ranselde de GFC keeper een mooie pegel van Luc uit de kruising.
Hierna bleven de gasten lange tijd ongevaarlijk en hoe langer dit duurde hoe meer de GFC-ers erin gingen geloven.
Hierna begon het grote wisselen om het wisselen en verdwenen ook de automatismen uit het spel van de Tricolores. Daar waar er voor de rust de posities goed waren bezet, ging er nu steeds meer fout en werden de gastheren steeds sterker in de omschakeling.
En toen er ook nog eens verdedigers voor spitsen werden ingeruild begrepen de meeste toeschouwers er niet veel meer van. Gaan we voor de winst of koesteren we het magere gelijkspel?
Het spreekwoordelijke deksel op de neus viel in de 75e minuut toen Tim Wassink aan het einde stond van een rappe Goorse counter en onberispelijk de 2-1 achter Godeke schoot.
De Tricolores schoven nog een man door, maar de kansen voor GFC werden er alleen maar groter door. De spits met nummer 9 kwam in het laatste kwartier nog drie keer vrij voor Godeke, maar deze voorkwam een regelrechte afgang voor de Tricolores.
Arbiter Kolleman liet alle blessuretijd die er was ook uitspelen, maar de gelijkmaker bleef uit.
En zo was de prachtige overwinning van vorige week op (sinds vandaag) periodekampioen Bergentheim opeens niks meer waard.
Geheel onnodig verlies tegen een, met alle respect, matige tegenstander. De spelers moeten het uitvoeren, maar ook het tactisch (wissel)plan klopte in de tweede helft van geen kant.
Gelukkig blijft het maar voetbal, er  gebeuren veel ergere dingen in de wereld, maar de derde helft was iets minder gezellig dan vorige week, dat dan weer wel.
Volgende week komt Voorwaarts op bezoek op de Noppenweide. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!