Bruchterveld ging zonder een aantal vaste krachten op bezoek bij AJC’96 in Losser.
Vooraf weet je dat dit geen gemakkelijke middag zal worden. Zelf moet je alles geven wat in je macht ligt en misschien wel ietsje meer om het gemis van de vaste waarden te compenseren.
Als dat niet gebeurt, de tegenstander is leper, sneller en sterker in de duels en ook nog eens tig keer de lat of paal raakt, dan lijkt een nederlaag gerechtvaardigd.

Maar…… als je vanaf de eerste minuut het unheimische gevoel krijgt dat de man in het zwart zich vandaag maar één doel heeft gesteld en dat is dat Bruchterveld hier vanmiddag niet met een overwinning van het veld mag stappen, dan geeft dat toch te denken.
Voorop gesteld, dit mag geen jankverhaal worden, want de 4-3 nederlaag was verdiend. Het is gewoon gruwelijk irritant als er een arbiter rondloopt die zich zo arrogant over het veld beweegt (en vaak niet eens op balhoogte), het spel niet aanvoelt, de ene assistent blind vertrouwt en de ander gewoon laat staan bij een vermeende buitenspelsituatie,  en dan ook nog eens met gele kaarten strooit omdat men een weerwoord heeft, tja………
Toch een jankverhaal dus.

In de eerste helft had Bruchterveld één kans en wel voor Niels Lubbers, maar hij was niet alert genoeg bij een indraaiden vrije trap van Luc Roeleveld.
AJC was veel doelgerichter. In de 13e minuut ging een kopbal van Sterre van Nieuwkuijk voor de eerste keer op het aluminium. Uitstel van executie, want even later werd een voorzet vanaf links door de geheel vrijgelaten Eloy Vermeulen binnen gegleden, 1-0.
In de 24e minuut wordt voor de tweede keer het aluminium geraakt, nu door Luuk Nijmeijer. Meteen erop de eerste strafschop van de dag. De bal gaat van dichtbij tegen de arm van Maikel Ros en de alwetende Jansen legt de bal op de stip. Aanvoerder Niels Nijkamp vindt met z’n penalty echter de sterk keepende Koen Godeke op z’n weg.
Nog voor de rust loopt de score toch op. Eerst mag Vermeulen in buitenspel positie de 2-0 binnen schieten van Jansen, ondanks een terecht vlagsignaal.
Aanmerkingen op de leiding worden zwaarder gestraft dan het iemand (Julian Smit) doormidden zagen. De dader in kwestie komt er met geel genadig af.  Even later scoort Woesthuis ook nog de 3-0 na een slimme steekpass.
Een verdiende 3-0 ruststand, Bruchterveld kreeg niet één poging tussen de AJC palen.

Na de rust was er een ander spelbeeld al was de eerste kans weer voor AJC, nadat Nijman gruwelijk de fout in ging. Vermeulen raakte echter opnieuw de paal.
De een wil niet voor de ander onder doen, dus even later was het Bart Spitholt die de paal trof.
Na bijna een uur dan toch de eerste goal voor Bruchterveld. Uit een vrije trap legde Maikel Ros de bal terug op Tom Odink en met een halve volley ging de bal via de keeper tegen het net.
Rienk van der Veen en Luuk Benjamins kwamen voor Niek Dijk en Niels Lubbers. De Tricolores roken bloed en er werd met meer felheid gestreden. Tom Odink schoot net naast.
Maar even later das toch de aansluitingstreffer. Odink kreeg binnen de zestienmeter een duw in de rug en Benjamins voltrok vanaf elf meter het vonnis, 3-2.
Vijf minuten later vond Jansen het nodig weer een negatieve hoofdrol op te eisen.  Toen na een corner de bal wederom tegen een (niet uitgestoken) arm werd gekopt, ging de bal opnieuw op de stip. Luuk Nijmeijer pakte het cadeautje uit.
Wedstijd gespeeld? Nee nog steeds niet. Eerst weer eens een bal op de lat boven Godeke. Nu na een slipper van Lambers.  Vermeulen’s inzet ging via Godeke, de lat en Nijman weer uit het doel.

Jesse Godeke en Koen Dijk kwamen Lambers en Smit vervangen.
Luuk Nijmeijer profiteerde van de wanorde en schoot de bal voor de zesde keer deze middag op het metaal.
Met nog twee minuten op de klok maakte Koen Dijk zich breed en kon Luc Roeleveld via een verdediger de 4-3 scoren.
Er was veel gebeurd en veel gewisseld, dus de verwachting was dat de arbiter minimaal 5 minuten blessuretijd zou bijtrekken. Maar ook hier bepaalde de man in het zwart z’n eigen regels.
Na amper 2 en een halve minuut was het einde wedstrijd.
Onbegrip alom op en rond het veld. Hadden toeschouwers geel of rood kunnen krijgen dan was dit hoogstwaarschijnlijk ook gebeurd, nu bleef het beperkt tot (alweer) een oerdomme kaart voor Benjamins.

Al met al een terechte overwinning voor AJC, zeker op basis van de eerste helft en de vele pechmomenten.  De nederlaag hadden de Bruchtervelders grotendeels aan zichzelf te danken, als je zo slap en ongeïnspireerd een eerste helft speelt, maar wat als ……
Nee, niet doen! Dan wordt ’t toch weer een jankverhaal.