Zaterdag 11 mei trokken de Tricolores uit Bruchterveld naar het nabijgelegen sportpark De Polderhoek in Kloosterhaar. Na een meer spannende dan goede wedstrijd namen de gasten verdiend de drie punten mee naar huis.

Bij de gasten was er een waslijst aan geblesseerden. Zodoende zaten Gijs Odink en Bas Waterink van ’t Twidde op de reservebank.
Maar ook bij de zwart-witten een onbekend gezicht, in doel namelijk Luca van der Leij die de geblesseerde Wind verving. Arbiter van dienst was de heer Malki.
De weersomstandigheden waren perfect, vooral voor de toeschouwers. Het veld daarentegen was een drama, knetter droog en gras met een lengte waar menig boer jaloers op zou worden.
Dit leek ook mede er de oorzaak van dat Julian Smit de fout in ging in de 9e minuut. De bal bleef kleven aan het stroperige veld en Boris Wijngaarden kon ermee vandoor. Vervolgens werd hem door drie verdedigers geen strobreed in de weggelegd en kon hij met een lobje Koen Godeke verschalken. Netjes afgemaakt, dat moet worden gezegd.
Weer op achterstand door een persoonlijke fout, net als vorige week. En hiermee speel je Kloosterhaar, dat graag op de counter speelt, precies in de kaart.
De Bruchtervelders waren in de beginfase niet erg scherp in de duels, terwijl de Kloosterhaarders vol voor elke bal gingen. Ook het lange gras leek de gasten meer te deren dan de gastheren.
Toch viel na zo’n 25 minuten de 1-1. Een prima aangesneden corner van Smit werd door Muusse met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd.
Vervolgens trok arbiter Malki alle registers open wat voor veel ergernissen en misverstanden opleverde. Zo liet hij z’n assistent Meijerink tot twee keer toe voor paal staan. Reacties daarop waren weer goed voor een gele kaart. Maar de ergernissen leidden er wel toe dat de Bruchtervelders veel feller werden in de duels.
Na ruim een half uur namen de gasten de leiding. In de zestien meter was het Smit die met een slimme steekpass Benjamins vrij voor van der Leij zette en met z’n chocoladebeen trof het hard het net.
Nog voor de rust moest de onwel geworden Milan Eggengoor het veld verlaten. Gijs Odink was zijn vervanger.
Direct na rust dé kans voor Roeleveld na een scherpe voorzet van Benjamins, maar de bal stuitte net op toen hij de bal wilde binnenschieten.
Na een wat te harde tackle kreeg Odink een gele kaart. Meteen erop zag Malki een handsbal binnen de zestien voor Godeke. Penalty. Koen Godeke keerde de strafschop echter met een katachtige reactie.
Meteen daarna kwam ook Bas Waterink in het veld (voor Luc Roeleveld).
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, want Kloosterhaar kon niet echt gevaarlijk worden.
Plotseling verandert de situatie echter als Gijs Odink al rennend in contact komt met een Kloosterhaarder, voor Malki reden om hem meteen z’n tweede en dus ook de rode kaart te tonen.
Nog twintig minuten overleven. Kloosterhaar wisselt nog drie kleer en pompt alle ballen in de zestien en hopen dat ie een keer goed valt. Bruchterveld daarentegen ramt alles naar voren en hoopt op een bevlieging van Waterink. Vijf minuten voor tijd is er weer zo’n diepe bal, waarbij keeper van der Leij de bal net buiten de zestien met de hand speelt. Vrije trap en rood voor de doelman.
Zwen Nijeboer ging onder de lat staan en zag even later de vrije trap van Smit op de kruising boven hem uiteenspatten.
Na 92 minuten blies Malki voor ’t laatst op z’n mooie fluit deze middag en was de buit binnen.
Drie punten onder de snelbinders en gauw naar ons zonovergoten terras op de Noppenweide, waar de koele groene pretkegels al weer klaar stonden en bijzonder lekker smaakten deze keer, omdat het klassenbehoud een feit is.

HR

Na afloop weer het wekelijkse interview met Stephan, klik op deze link https://youtu.be/EO6zNox5U78