Op een koud, winderig en nat sportpark ’t Opbroek ontving sv Rijssen zaterdag de Tricolores uit Bruchterveld. Voor beide teams belangrijk de volle winst te halen om niet te verder achterop te geraken buij de bovenste plaatsen.

Al na 3 minuten ging ’t fout bij de gasten achterin. Thijs Nijman liet een breedtepass lopen en binnen no-time werd Marc Breukink in stelling gebracht die eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.
Meteen erop bijna de gelijkmaker, maar Niek Op ’t Ende gleed de strakke voorzet van Benjamins net naast. Bruchterveld had hierna het meest de bal, Rijssen gokte vooral op de counter via de lange bal.
Bruchterveld kon maar moeilijk een opening vinden. In minuut 22 verdubbelde Rijssen zelfs de score. Na een corner werd een bal ingeschoten en de bal verdween via het been van Eggengoor achter de daardoor kansloze Godeke.
Hierna hetzelfde spelbeeld. Bruchterveld bleef maar breien en schuiven met de bal om een gaatje te vinden in de hechte Rijssense defensie. Maar tot grootse daden kwam het niet. De counter daarentegen bleef gevaarlijk.
Dan vlak voor rust een vrije trap op 25 meter van het Rijssense doel. Luuk Benjamins belastte zich hiermee en kogelde de bal via onderkant lat achter de doelman. De aansluiting was een feit. Bijna nog de gelijkmaker voor de thee, maar uit de draai schoot Koen Dijk op de paal.

Na de rust kwam Richard Snippe voor Matthijs Jonkeren. De Tricolores speelden wat dieper en opportunistischer. De Rijssenaren kwamen er steeds minder uit, maar verdedigden met hand en tand en soms ook over het randje. Ook werd er veel tijdgerekt. Arbiter Spoon beloonde enkele spelers van Rijssen hiervoor met geel, onder andere de doelman, die zich overigens ook positief onderscheidde met enkele fraaie reddingen.
Zo dreigden de Tricolores tegen een onnodige nederlaag op te lopen, maar vanwege het vele tijdrekken telde  Spoon terecht nogal wat blessuretijd bij. En zo kregen de Tricolores in minuut 95 nog een corner. Benjamins bracht de bal voor het doel en bij de tweede paal stond Milan Eggengoor en zijn boogbal was de dappere keeper te machtig, 2-2. De gasten gingen  nog op jacht naar de winst, maar in een tegenaanval kopte een Rijssenaar nog net naast.

Al met al geen beste pot voetbal, zeker de eerste helft van de Tricolores was erg matig, maar er werd wel gestreden en al met al een terechte uitslag, waar beide teams overigens niet veel mee opschieten.
A.s. zaterdag thuis tegen koploper Bergentheim zullen de Tricolores uit een ander vaatje moeten tappen.