VV Bruchterveld zit in een belangrijke fase in de strijd om uit degradatiezorgen te blijven. Liefst vier tegenstanders uit de onderste regionen na elkaar. Na de 2-1 winst vorige week op ASV’57, volgen nog AJC en Kloosterhaar de komende twee weken.  Gisteren was op sportpark ’t Twistveen Voorwaarts de tweede tegenstander in deze reeks.

De oranjehemden verrasten vorige week vriend en vijand door in Bergentheim te winnen. De Tricolores waren dus gewaarschuwd. Beide teams konden om uiteenlopende redenen niet volledig aan de start verschijnen.
In de  beginfase waren de gastheren wat dreigender. Dit beurde met name wanneer linksbuiten Mauro Slatius met steekpasses weg werd gestuurd. De Bruchtervelder verdediging had duidelijk wat tijd nodig om zich hierop in te stellen. Overigens leidde dit alles niet tot echte kansen.
De eerste echte kans was aan de andere kant voor Smit. Een dreigende actie van Roeleveld, Rutger Dijk met het schot en de rebound voor genoemde Smit, maar helaas hard over.
De gasten kwamen beter in het spel en Roeleveld was de keeper al voorbij, maar kon niet profiteren.
De actieve Roeleveld leidde ook de voorsprong in. Zijn harde schot werd nog gekeerd door doelman Sander Berghuis, maar de rebound werd deze keer hard binnen geschoten door linksback Nick van der Veen. Tot aan de rust was Bruchterveld nu ook de bovenliggende partij.
Na de rust bracht trainer Tim Nijzink zijn grootste troef, de 41-jarige Gert Dogger in het veld. Al zal Dogger geen sprint meer winnen, liet hij meteen zien waarom hij nog van waarde kan zijn door slimme pasjes, doorkoppen en een zeer dreigende vrije trap, wat uiteindelijk ook de grootste kans voor de Westerhaarders bleek te zijn, maar zijn trap belandde in het zijnet.
Het spel was van beide ploegen niet goed, er was nogal wat slordig balverlies, maar de Tricolores kregen ook de tweede helft wel de beste mogelijkheden. Maikel Ros tot twee keer. Eén keer van dichtbij over en de tweede werd afgevlagd voor vermeend buitenspel. Omdat de geboden kansen niet werden benut bleef het tot in blessuretijd spannend, maar omdat Voorwaarts in ruim 90 minuten geen enkele bal tussen de palen wist te schieten was de 0-1 overwinning voor de Tricolores een  verdiende. De drie punten brengen de Bruchtervelders op plek 8 in de derde klasse C. Voorwaarts blijft rode lantaarndrager.

A.s.  zaterdag komt AJC’96 naar de Noppen weide. Opnieuw een zeer belangrijk duel.