Mariënberg 2 – Bruchterveld 2 (3-2)

Bruchterveld 2 – Ommen 3 (2-2)

Hardenberg’85 2 – Bruchterveld 2 (?-?) Vul het zelf maar in.

Zaterdag 14-10-23

Ons Twidde mag vandaag revanche pakken op de blauwe kant van Hardenberg (Beker 2-0 verlies). Onze zaterdag begint om 11.00 op het sportpark in Baalderveld, voor de meesten…

We trappen in op een grasveldje, de insteek hiervan is om ons goed voor te bereiden op de onverwachtse polletjes van een hockeyveld. Na onze routine zijn we de kleedkamer ingegaan en zijn we met volle moed begonnen aan de eerste helft. Na een beetje heen en weer gevoetbal komen de eerste kansen vanzelf. Boaz die een half balletje weet te onderscheppen en de keeper uitspeelt maar vervolgens de zijkant van het doel raakt, helaass.. Hardenberg 85 laat ook goed spel zien maar het is uiteindelijk allebei nog niet op optimaal niveau. Hugo weet de bal keurig te veroveren en steekt Milan de hoek in. Milan weet vanaf net de buiten de zestien twee uit te spelen en zoekt de achterlijn, een strakke bal voor vervolgd en Gijs maakt de 0-1. Nu moeten we de wedstrijd naar ons toe draaien en het afmaken. Met 0-1 gaan we de rust in, er wordt niet gewisseld.

De scheids fluit voor de aftrap en de 45e minuut gaat in. Bruchterveld komt slecht uit de kleedkamer, Hardenberg heeft één corner nodig en hij wordt er in gekopt 1-1. Niet veel later komt er verdwaalde hoge bal die over Kevin heen in de goal vliegt, prima afstandsschot achteraf. 2-1 achter… aanpoten dus. Ondertussen is er ook drie keer gewisseld Jorben voor Berjan, Robbert voor Ramon en Lesley voor Boaz. Paar frisse nieuwe krachten in het veld om het tij proberen te keren. Rond de 75e minuut ontstond er een heerlijke combinatie rond de zestien van Gijs, Lesley en Jorben, tikkie takka en Gijs zette Jorben één op één “ijskoud afgemaakt” 2-2. De wedstrijd rommelde een beetje heen en weer maar bracht geen doelpunt voor beide kanten. Lesley mocht het nog één keer proberen vanaf 5 meter buiten de zestien aan de rechterkant, perfect voor een linkspoot, het werd een flinke kanonskogel op de lat en het eindsignaal klonk. Het Twidde gaat weer naar huis met 1 punt.

Volgende week een vrije zaterdag om in te vullen.

Auteur: Jorben de Lange