Afgelopen zaterdag speelde ’t Twidde haar eerste competitiewedstrijd, thuis tegen SCD ’83, waarover scribent Gerwin Stegeman een deze dagen verder in detail zal gaan treden. Voorafgaand aan SCD ’83 vonden er wedstrijden plaats tegen Gramsbergen 2 en HHC 3. De verslagen zijn respectievelijk verzorgd door Koen Godeke en Gijs Odink. Even bijpraten …

’t Twidde verliest ‘dik’ van Gramsbergen 2 – Koen G.

‘t Twidde zit nog volop in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na een goede eerste beker wedstrijd tegen het tweede elftal van SDC’12. Deze werd gewonnen met 3-0. Dus een goede start in deze bekercompetitie.

Op woensdagavond speelden wij onze tweede wedstrijd in de beker, tegen het op papier veel betere Gramsbergen 2, dat speelt in de 1e klasse. We wisten van te voren een dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Toen we om 19:00 verzamelden op de noppenweide misschien een enkeling een minuut te laat. Zaten we dan toch gezamenlijk in de kleedkamer en de kleren werden uitgedeeld.

Konden we dan gezamenlijk luisteren na de tactiek wat onze interim trainer Gerwin Stegeman bedacht had om deze moeilijke klus te klaren. Het idee was toch om niet druk te zetten en rustig afwachten wat Gramsbergen in hun mars heeft.

Na de warming up was het dan ook echt tijd om te beginnen. De scheidrechter vloot voor de eerste keer. Dit was ook het startschot voor Gramsbergen om gelijk de aanval te openen op het doel van Bruchterveld. Na 4 minuten was het dan ook al gelijk raak voor Gramsbergen. De middenvelder in het groen wit mocht lekker dribbelen in de zestien van Bruchterveld en met een slim en bekeken schuiver tussen benen van onze verdedigers lag het balletje al in het netje. Dit was al heel vroeg in de wedstrijd. Hoe gaat dit aflopen dachten de meeste spelers van het ’t Twidde.

Na amper 10 minuten spelen kwam alweer een goede kans voor Gramsbergen, een aanval over links werd goed voorgeven maar de spits miste de bal op een haar na. Zo tikten de minuten verder en Gramsbergen plaatste aanval na aanval, maar de bal wou er gelukkig voor ons niet in zelfs als we achterin de bal gewoon aan een groen witte gaven. Zo gingen we beetje geflatteerd met 0-1 de rust in wat toch een goed gevoel gaf voor de Bruchtervelders.

In de rust werden de nog een paar kleine dingen veranderd en andere poppetjes op andere posities gezet zo konden we weer van start in de 2e helft. Het beeld veranderde niet Gramsbergen bleef maar aanvallen en vergat te scoren en Bruchterveld wist de bal niet voor het doel te krijgen bij de tegenstander. Zo miste Gramsbergen nog een levensgrote kans in de 73 minuut vanaf ongeveer 7 meter, wist de spits de bal niet op doel te krijgen en schoot over. Het bleef hierdoor nog steeds 0-1.

Het geloof dat het misschien nog kon voor ‘t Twidde groeide een klein beetje. Misschien is dan 1 kans genoeg. Deze kans diende zicht ook aan in de slot secondes van de wedstrijd. Een harde schreeuw van Bas Waterink betekende een vrije trap op de zestien van onze tegenstander. Max Smit eiste de bal op met een goede vrije trap wist hij de keeper 1x te testen op zijn kwaliteiten. Deze keeper tikte met zijn vinger toppen de bal tegen de paal aan. Dus geen doelpunt maar wel onze eerste schot op doel. Dit betekende ook het einde van de wedstrijd.

Lijkt misschien een nipte overwinning van Gramsbergen 2, maar niks is minder waar. ‘t Twidde kwam er totaal niet aan te pas en moet nu nog 1 bekerwedstrijd spelen tegen HHC Hardenberg 3.

’t Twidde – HHC Hardenberg 3 – Gijs O.

Vandaag moest ’t Twidde tijdens de laatste bekerwedstrijd tegen HHC 3. HHC 3 is een ploeg met jonge gedreven kerels, die de bal goed rond laten gaan. De ploeg komt uit in de 2e klasse, dus we wisten dat we aan de bak moesten. De linies dicht op elkaar houden en zelf proberen te voetballen was het advies.

We begonnen aardig, weer in een 433 formatie. We stonden goed en HHC kon er sporadisch door heen komen. Helaas hadden we met Gijs al vroeg een uitvaller, waardoor Rik van de bank werd getrokken. Er werd geschoven in het veld en je zag dat HHC hiervan profiteerde met een aantal kansjes. Toch deden we wat terug, met een goede voorzet/afstandspoging van Niek, die nog net over de lat werd getild  door de keeper. Even later moest ook Niek worden gewisseld met een liesblessure, waardoor Jesse het veld betrad. Weer moest geschoven worden met de poppetjes en hadden we het moeilijk tegen de ploeg die de bal snel rond speelde van kant naar kant. Toch gingen we met de brillenstand de rust in.

In de 2e helft begonnen we met een 442 formatie, zodat we beter konden kantelen tegen het snelle spel van HHC. Tevens werd Bas gewisseld en werd Bojan gebracht. Hetzelfde beeld als in de 1e helft verscheen weer: wij moesten verdedigen en HHC bleef op zoek. Totdat we een vrije trap kregen aan de zijkant van de 16 van de tegenstander. Rik, met zijn volle kuiten, mocht de trap nemen. Hij heet niet voor niets “Het Kanon” en schoot de vrije trap binnen (via een blunder van dé keeper van HHC). Zat er dan toch wat in? Helaas kregen we vrij snel de 1-1 om de oren. Een iets te harde/hoge terugspeelbal van Rik of een slechte aanname van Wouter? Het zag er niet lekker uit en de spits kon de bal in een leeg doel schuiven.

Ondanks dat we veel moesten verdedigen, kwamen er af en toe leuke combinaties uit het spel van ’t Twidde. Zo werd er van achteruit goed gecombineerd en was Gerwin het eindstation. Hij probeerde het vanaf een meter of 40, want de keeper stond iets te ver voor het doel. Dit was een goede “afstandspoging”, maar verdween via een stuiter in de handjes van de keeper. De linksback van HHC zag dit en probeerde dit van een meter of 25 uit stand. Het resultaat was een kneiter hard schot op de lat. Wouter haalde opgelucht adem.

Tijdens deze wedstrijd hebben we vele corners tegen gekregen, dus kon de tegenstander hier goed op oefenen. Helaas viel uit één van deze corners ook een doelpunt. Wouter probeerde de bal te vangen, maar helaas glipte de bal uit zijn handen en later in het doel, 1-2. We probeerden nog een gelijkspel te krijgen, via schoten van Bas, die weer was ingevallen voor Gerwin, en Dani. Deze schoten kregen niet genoeg snelheid of richting mee. Bas probeerde daarna zichzelf door 3 man heen te drukken en kreeg een vrije trap net buiten de 16. Tevens kreeg Bas het nog even aan de stok met de verdedigers. Hier bleek niet zoveel aan de hand en Rik kon weer aanleggen. Het schot, dat uit de laatste puf van Rik kwam, ging hoog over. Uiteindelijk kwam dan ook nog de 1-3, de eerste terechte goal. Een goede steekpass op de aanvoerder en hij maakte het af met een stiftje.

Deze tegenstander bleek te hoog gegrepen, maar uit de vechtlust die we toonden kunnen we energie halen voor de eerste competitiewedstrijd. Dit is op de Noppenweide om half 1 tegen SCD83 2.

Deze week is in het verslag van Gerwin te lezen hoe deze wedstrijd is geëindigd!