Zaterdag 22 augustus zou het eerste elftal van vv Bruchterveld thuis oefenen tegen SVV’56. Helaas bleken de oranjehemden geen team bij elkaar te kunnen brengen, maar gelukkig werd in het 2e team van SVZW een waardig vervanger gevonden.
Dit elftal speelt in de reserve 1e klasse, dus van een heel behoorlijk niveau.
Afgezien van de eerste twee minuten bleek dat dat ook in de wedstrijd. De spelers vinden elkaar gemakkelijk en zijn vooral in de omschakeling gevaarlijk.
Met een prachtige boogbal kwam Bruchterveld na twee minuten op een 0-1 voorsprong. Het was echter een van de Zwaluwen die zijn eigen doelman van zo’n 25 meter verraste.
Een zwaluw maakt echter nog geen zomer en twintig minuten later was het al weer 1-1. Bij een diepe bal op de linkerspits gleed Thijs Nijman weg en kon de naar binnen draaiende speler Koen Godeke in de lange hoek verrassen.
Nijman greep naar z’n knie, stond weer op, maar moest zich even later toch laten vervangen door Marco van Laar.
Gelukkig bleek de gevreesde knieblessure achteraf mee te vallen.
Net daarvoor zag de arbiter geen strafschop in de handsbal die een SVZW verdediger maakte na een voorzet van Luc Roeleveld.
Door de omzettingen in de Bruchterveld verdediging was er even een periode van wanorde.  Hiervan profiteerde SVZW twee keer binnen 7 minuten. Zo stond het na 40 minuten 3-1. Even dreigde een afgang.
De Anschlusstreffer van dichtbij in de 43e minuut door Richard Snippe was dan ook zeer welkom. Nog voor de rust kreeg Niels Lubbers zelfs dé kans op de 3-3, maar zijn inzet van dichtbij was niet kordaat genoeg en zo kon de keeper nog redding brengen.
In de eerste helft kon Bruchterveld voorin te weinig gevaar stichten en waren met name de steekpasses van SVZW levensgevaarlijk.
Iets om onder de thee nog eens te bespreken.

Na de rust uiteraard weer wat wisselingen.
Na zo’n twintig minuten zetten de Zwaluwen de marge weer op twee toen uit een vrije trap keihard werd raak gekopt.
Maar Bruchterveld leek wat meer lucht te hebben, speelde met wat meer risico en de invallers deden het goed.
De tegenstoten bleven gevaarlijk, maar SVZW werd slordig in de afwerking.
Na 71 minuten werd Luuk Benjamins door Tom Odink weggestuurd, Luuk bleef verrassend rustig, kapte z’n man uit en schoof de bal netjes langs de keeper, 4-3.
De 4-4 hing in de lucht. Eerst stuitte Benjamins nog op de keeper na een lepe pass van Op de Haar, maar in de 81e minuut viel de gelijkmaker toch.  De hardwerkende Tom Odink werkte zich door de zwart-witte verdediging en schoot hard raak in de lange hoek. Prachtige goal. De kers op de taart kwam in de slotminuut van de voet van Benjamins. Binnen de zestien kapte hij z’n man uit en pegelde de bal in de lange hoek, ook een juweeltje.
Zo pakten de Tricolores de overwinning nog mee van sportpark Het Lageveld.
Zeker een goede prestatie gezien het niveau van de tegenstander. Gezien het aantal kansen had het ook 7-7 kunnen eindigen, voor de toeschouwers dus een aantrekkelijke pot waarin er veel goed, maar ook (te) veel fout ging en waardoor er voor trainer Lamberink ook het een en ander duidelijk geworden moet zijn.

A.s dinsdagavond 25 augustus ontvangen de Tricolores eersteklasser Vroomshoopse Boys op sportpark de Noppenweide.
Aanvang 20:00 uur.