De nummer 2 tegen de nummer 4 op de ranglijst van de 3e klasse D.  Op papier lijkt dit een (sub)topper, maar ingewijden weten dat er tussen de top van de derde klasse en de subtop best wel een groot verschil is. Vandaag was dit deels het geval.

Bij de Tricolores begon jonkie Milan Eggengoor in de basis. Gezien de speelstijl in de eerste helft deed hij het zeker naar behoren en toonde aan dat er toekomst is voor hem bij de hoofdmacht. Dat hij de tweede helft niet terugkwam, had dan volgens coach Bloemendal ook te maken met het tactische plan.
Hellendoorn was vanaf het begin de betere ploeg. Dirigent Ruben Hendriks testte Koen Godeke al na 3 minuten. Juist als je denkt dat de stom was geluwd is, slaat Hellendoorn toe. Maikel Ros werd fel onder druk gezet en leed balverlies, Thijs Nijman dacht ’t te repareren, maar diens opruimactie recht naar  boven belandde bij Lopes, die Godeke van dichtbij passeerde, 1-0.  Een ongelukkige actie met fatale afloop dus. Hierna nog enkele mogelijkheden voor de gastheren, maar Godeke stond op de goede plek.
Na ruim een half uur de eerste en enige kans in de eerste helft voor de Tricolores. Een prima genomen vrije trap van Luc Roeleveld belandde in de rechter kruising, maar daar waren ook de vingertoppen van keeper Max Hulsebos.
Na een corner trof Lopes met een kopbal nog de bovenkant lat.

Na de thee kwam dus Eggengoor niet terug, maar voor hem Rutger Dijk.
De tweede helft was veel meer in evenwicht. Hellendoorn liet zich nog meer inzakken en wachtte op de fouten van de tegenstander. Bruchterveld kwam veel meer aan voetballen toe.
Lesley op de Haar en Koen Dijk kwamen binnen de lijnen. Maar liefst drie vrije trappen kreeg op de Haar te nemen. Eentje ging snoeihard rakelings langs de kruising, maar twee belandden in de handen van Hulsebos.
Ook Bram Kamphuis mocht een vrije trap nemen, maar zijn haast perfecte getrapte krulbal ging via de rug van Lopes naast. Dezelfde Kamphuis schoot nog een keer hard over na de zoveelste counter.
De Hellendoorners waren er niet gerust op en gingen steeds meer tijdrekken. Het ging zelfs zover dat een vrouwelijk bestuurslid steeds maar een een reserve bal in het veld gooide, zodat arbiter Van Maanen uit Barneveld (!) gedwongen was het spel weer stil te leggen…. (😊)
Bruchterveld gooide er nog een eindoffensief uit. Nu was het een kwestie van overleven voor Hellendoorn, maar echt grote kansen creëerden de Tricolores niet. Aan de andere kant trof Lopes nog de kruising.
Uiteindelijk wist Hellendoorn de 1-0 over de streep te trekken.
Misschien hadden de Tricolores hier wel een puntje verdiend, maar je krijgt niet altijd wat je verdient.
Met het getoonde spel kunnen we echter grotendeels wel tevreden zin.
Over twee weken komt buurman Banthum op bezoek, een tegenstander die om dezelfde plaatsen strijdt, namelijk plaats 8 of hoger om nacompetitie te ontlopen. En in deze derby gelden er weer geheel andere wetten, oa. die van “de dood of de gladiolen”. Mooi voetbal komt hier op de laatste plaats, enkel de overwinning telt!

A.s. donderdag 16 februari oefenen de Tricolores thuis om 20:00 uur tegen ASC’62 uit Dalfsen.
En op 25 febr. om 14.30 uur thuis tegen Hollandscheveld.

HR

Zie hier het interview met de coach https://youtu.be/1piY79vPd00