De thuiswedstrijd tegen vv Marienberg was de laatste van het huidige seizoen. Een wedstrijd die vooral in het teken stond van afscheid.
De wedstrijd zelf was niet geweldig boeiend, maar wel in evenwicht. Een gelijkspel was dan ook een terechte uitslag.

Alhoewel beide teams zich enkele weken geleden al veilig hadden gespeeld, was er toch nog iets om voor te strijden. Marienberg wilde door een overwinning graag Bruchterveld op de ranglijst passeren. De gastheren wilden dat juist voorkomen en hadden bij een positief resultaat nog kans om de derde periode binnen te slepen.
Het was prachtig weer en een mooi aantal toeschouwers. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Daarnaast was er een luchtkussen en een schminker / tatoeëerder voor de kinderen. Voor de inwendige mens had Sir Henry weer kilo’s shoarma met broodjes in de pan.

De wedstrijd zelf stelde niet zoveel voor. Enkele hoogtepunten.  De vrije trap van Dennis van der Veen met een katachtige redding van Koen Godeke. Net voor rust een mooie combinatie door het centrum van de rood-zwarte verdediging en de overtreding op Rutger Dijk binnen de beruchte lijnen.  De wijze waarop Lesley op de Haar de toegekende penalty achter Jelle Brinks kegelde was verbluffend. De 1-0 was ook de ruststand.
Met deze stand en de 0-0 bij Hellendoorn gloorde er zowaar nog een nacompetitie toetje voor de Tricolores.
Na rust stelde Hellendoorn snel orde op zaken (3-0) en kwamen ook de rood-zwarten op gelijke hoogte. Een lange bal van Brinks bereikte Lars van der Veen die Godeke koelbloedig passeerde.
Bruchterveld stond even te slapen bij deze tegengoal en was ook daarna een poosje de kluts kwijt.
Hierna begon het grote wisselen en afscheid nemen.
Nick Ros, Rienk van der Veen en Niels Lubbers speelden vandaag hun laatste wedstrijd in Bruchterveld 1 en kregen allen speeltijd van de eveneens afscheidnemende trainer Job Lamberink.
In de stand kwam geen verandering meer en zo behaalde Bruchterveld op de laatste speeldag haar eerste gelijke spel van dit seizoen. Geen nacompetitie maar geen mens die daar om maalde.
Een prima 5e plaats in de eindrangschikking. Een record, de hoogste notering voor vv Bruchterveld in haar 54-jarige bestaan.
Naast genoemde spelers en trainer namen ook assistent-trainer Gert Veneman en verzorgster Esmee Schoemaker afscheid.
Voorzitter Jan Pullen en Lesley op de Haar spraken de afscheidnemenden toe.

Direct hierna startte een supergezellig eindfeest, een tropical party met DJ Lars. Het was nog lang onrustig op de Noppenweide…..

HR

Foto’s van Jan van der Veen

Interview met Job Lamberink https://youtu.be/w8t61umJDvY