Dinsdagavond oefenden de Tricolores thuis tegen DVC Dedemsvaart. Komt u deze naam onbekend voor?  Dat is goed mogelijk. De fusie tussen SV Dedemsvaart (zondag) en SCD’83 (zaterdag) is namelijk nog niet zolang een feit.  Het team gaat spelen in de 3e klasse Noord.
Het samenbrengen van twee selecties tot één is een klus voor trainer Pim Donkers.  Hij heeft de prettige en lastige keuze uit maar liefst 38 spelers!  Als hier niet iets goeds uit voortvloeit….
Maar zoals aan de zijlijn werd opgemerkt: “1 en 1 is nog niet automatisch 2”.  Dat klopt, maar gezien het optreden van gisteravond wordt de anderhalf vast wel gehaald.

Bruchterveld was nog niet geheel compleet, maar kon de eerste helft redelijk meevoetballen, al werden er geen kansen gecreëerd.  Doelman Godeke kreeg echter druk werk.  Zeker drie goals had DVC kunnen maken in de eerste helft, ware het niet dat de ervaren doelman telkens hinderlijk in de weg lag. Met name de razendsnelle rechtsbuiten (nr 7) zorgde voor veel diepte en gevaar.
Het was dan ook nogal tegen de kansenverhouding in dat de thuisclub de leiding nam.
Luc Roeleveld was zeer alert toen er in de DVC verdediging wat werd geknoeid en hij koel de doelman passeerde.
Waar 1-3 een meer juiste ruststand was geweest, ging men rusten met een 1-0 stand.

In de rust uiteraard de nodige wissels.
Deze kregen geen enkele kans te acclimatiseren, want DVC kwam als een razende uit de kleedkamers en binnen 14 minuten was de stand omgezet in een 1-4 voorsprong. Een aantal knappe counters, maar soms ook wat te slap verdedigd.
Nog voordat de 1-5 viel kon Godeke zich opnieuw enkele keren onderscheiden.
Hierna werd het wat rommeliger, DVC nam wat gas terug en Bruchterveld kon wat jonkies de kans geven zich te bewijzen. Milan Eggengoor was dicht bij de 2-5, maar zijn boogbal van zo’n 18 meter belande op de onderkant van de lat.

Eindstand 1-5, zeer verdiend en terecht. De nederlaag had ook hoger kunnen uitvallen.
De voorzichtige conclusie is dat DVC in de sterkste opstelling zich zeker zal gaan melden in de top van de 3e klasse Noord.

Bruchterveld gaat de komende weken nog wat verder toewerken naar de ideale opstelling, te beginnen a.s. zaterdag bij de Gemeentecup (Bergentheim; aanvang 10:00 uur) en a.s. dinsdag 31 aug op de Noppenweide om 20.15 tegen UD Weerselo.