Na het pittige verlies vorig week in Wierden stond er opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma. Uit naar Daarlerveen, in de volksmond Doarseveld.

Bruchterveld moet nog een punt of 6 halen om zeker te zijn van klassenbehoud.  Je kunt je echter afvragen of iedereen op het veld met de driekleur in z’n shirt dit ook zo beleeft, want op sportpark de Belt ging het al meteen mis. In de eerste minuut staat niet iedereen scherp en ligt de bal via de voet van Appie Göksu al achter Godeke. Veel slechter kun je niet beginnen in de wetenschap dat de solide verdediging van Daarlerveen niet veel kansen zal weggeven.
Het eerste kwartier lopen de Tricolores er als verdoofd bij, niks lukt. Sanderman test Godeke nog met een pegel van afstand.
De supporters worden niet echt warm van het optreden van de gasten en ergeren zich mateloos aan het irritante gedrag van assistent Maneschijn, die alles beter denkt te weten dan de collega aan de andere kant van het veld én arbiter Wolterink en laat dat ook horen.
Na een half uurtje het eerste gevaar van Bruchterveld kant. Een vrije trap van Muusse die doelman Prinsen moet lossen, maar er is geen rebound. Even later mag Muusse nog een keer aanleggen, maar het rolletje verrast Prinsen niet. Julian test nog even de hoogte van het vangnet en dat was het wel van de kant van Bruchterveld in de eerste helft. Tussendoor waren de gastheren veel gevaarlijker, maar bood de buitenspelregel enkele keren redding.
Na rust kwam Koen Dijk voor Luuk Benjamins. Bruchterveld leek wat meer van het spel te krijgen, maar verder dan een enkel schot over het doel kwamen ze niet. Daarlerveen was daarentegen erg effectief, want de eerste de beste voorzet van Appie belandde op het hoofd van de ongedekte Bozkurt en Godeke stond als aan de grond genageld, 2-0.
Binnen enkele minuten eenzelfde recept, maar nu redde Godeke met de voeten.
Coach Bloemendal, die deze week 30 jaar werd, wisselde nog een paar keer, maar veel maakte het niet uit. De slag werd opnieuw op het middenveld verloren. Tegenstanders kunnen te gemakkelijk snel oversteken.
Met nog een kwartier te gaan viel de derde goal. Een vrije trap kon Godeke nog keren, maar de rebound van invaller Joell van Goor was wel raak. De gastheren raakten daarna nog keer de paal (een lob van Stef Reekers) en een inzet van Kok ging rakelings voorlangs.
De Tricolores konden er niks tegenover zetten. Tekenend voor het spel van was dat er geen enkele keer op doel werd geschoten uit veldspel.
Al met al natuurlijk een meer dan verdiende overwinning voor de Doarsevelders, die op alle posities een stukkie beter waren, maar van de Bruchtervelders mag heel wat meer verwacht worden dan er vandaag ten toon werd gespreid.
De ploeg speelde alsof degradatie al een feit was, maar kom op zeg, we staan nog steeds op een veilige plaats. Maar je moet er wel met z’n allen voor vechten om dit ook zo te houden!
Er staan nog 4 finales op het programma, te beginnen a.s. zaterdag thuis tegen SVVN, tegen die ploeg is er nog wat recht te zetten na het onnodige 3-2 verlies in Nijverdal eerder dit seizoen.

HR