De start vv Bruchterveld in de 4e klasse D Oost verliep niet zoals gepland. Zonder ’s Heerenbroek tekort te willen doen, werden zij vooraf niet als kanshebber voor de bovenste plaatsen ingeschat. Het gelijkspel was dan ook teleurstellend.

De eerste minuten op sportpark Broekerland waren voor de Tricolores, maar het eerste gevaar kwam van ’s Heerenbroek. Nick Ros bracht net op tijd redding. Waar de groenen steeds hoog druk zetten, bleven de Bruchtervelders de bal in een te laag tempo rondspelen. Vanaf de zijkant gezien was het wachten op problemen. En deze kwamen er ook in de 24e minuut toen van der Veen en Dijk de bal verspeelden op het middenveld en de buitenspelval werd omzeild, voor het doel was Wezenberg er als de kippen bij om de voorzet binnen te schieten.
Bruchterveld speelde de eerste helft veel te slap en creëerde ook bar weinig. En met de vrije trappen die werden toegekend werd erg weinig gedaan. De beste kans was nog voor Op de Haar, zijn schot ging echter over. De gastheren waren dreigender en daarom was de 1-0 ruststand niet onverdiend te noemen.
In de rust moet trainer Keuken zijn manschappen even duidelijk hebben gemaakt dat de competitie toch echt begonnen was. Er moet nu echt gestreden worden en meer gebracht worden om punten bij elkaar te vergaren.
Blijkbaar was de boodschap ontvangen, want vanaf het begin van de tweede helft was het een eenrichtingsverkeer richting het doel van ’s Heerenbroek.
Al na 5 minuten had Luuk Benjamins de gelijkmaker moeten maken, maar hij schoot te gehaast van dichtbij over. Hierna stuitten Op de Haar, een eigen speler en Roeleveld op de attente keeper.
Kansen om de 1-1 te noteren kregen ook daarna Op de Haar (buitenkant paal) en van dichtbij Benjamins, die opnieuw te onbesuisd over schoot. Zo liep de klok door zonder dat er gescoord werd.
Met nog ruim een kwartier op de klok werden Van der Veen en Dijk ingeruild voor Maikel Ros en Roland Strijker. Bruchterveld drong steeds verder aan met de kans op de couter van ’s Heerenbroek. Deze kwam er ook en alleen een katachtige redding van Huisjes voorkwam de 2-0.
Met de wissel Niels Lubbers voor Luc Roeleveld speelden de gasten met 5 aanvallers. Maar ‘s Heerenbroek kreeg ook meer ruimte en kwam er zowaar nog enkele keren gevaarlijk uit.
De meer dan verdiende gelijkmaker viel toch nog, maar het was veelzeggend dat hier een penalty voor nodig was. Lubbers werd binnen de beruchte lijnen op z’n enkel getikt en arbiter de Wit uit Dodewaard wees gedecideerd naar de strafschopstip. Op de Haar liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot onberispelijk raak, 1-1. De Tricolers gingen nog verwoed op jacht naar meer, maar de stand veranderde niet meer.
Als je alleen de tweede helft hebt gezien begrijp je niks van de uitslag, maar ook in een eerste helft moet er met overtuiging worden gespeeld en dat ontbrak er zeker aan bij de Bruchtervelders. Daarom was de puntendeling terecht.
Laat het een goede les zijn voor a.s. zaterdag wanneer SVV’56 naar de Noppenweide komt.