Maandag 7 november 2022

19:30 uur Sporthal De Slag te Hardenberg

Scheidsrechter: F. Geerdink

Spelers: Wouter, Koen, Martin(c), Jarno, Bas, Richard, Arno

Scoreverloop: 5e min 1-0, 11e min 1-1 (Richard), 21e min 2-1, 22e min 3-1, 25ste min 3-2, 28ste min 4-2, 38ste min 5-2, 40ste min 5-3 (Jarno), 42ste min 6-3, 48ste min 7-3, 50ste min 8-3.

Vandaag was HHC 2 de tegenstander, een van de sterkere tegenstanders van de competitie. Na vorige week gewonnen te hebben van de koploper gingen we met frisse moed deze avond tegemoet. Het bleek al snel dat HHC goed voetbal speelde met snelle en vooral kundige spelers. De eerste goal kwam al snel tot stand door een venijnige voorzet die door een voet van onze eigen speler tot doelpunt werd gepromoveerd, maar na goed doorzetten van Jarno en Richard kon laatstgenoemde de gelijkmaker aantekenen. Met man en macht probeerden we het combinatiespel van HHC te ontregelen en dit lukte bij vlagen aardig en we konden zelfs ook wat speldenprikjes uitdelen. Gelukkig stond Wouter weer puik te keepen, echter kon ook hij niet voorkomen dat we voor rust nog 2 goals om de oren kregen. Martin maakte op slag van rust nog de aansluitingstreffer, waardoor er toch nog hoop was voor de tweede helft.

We gingen op dezelfde voet door en probeerden de bal zover mogelijk van ons doel te krijgen. Helaas moesten we tochtoezien hoe HHC de 4-2 stijlvol over Wouter heen wist te stiften. Na nog een doelpunt van HHC wisten op karakter nog een doelpunt te maken, Jarno was in deze de afmaker. Met een 5-3 stand ging het op de tribunes er nog even goed voor zitten, maar we konden niet meer de bal tussen de palen krijgen en als dat lukte stond er een goede keeper in de weg. HHC liep in de slotfase nog uit naar een 8-3 einduitslag en dat was niet onverdiend.

Wedstrijden zoals deze vergen wat geluk bij het tegenhouden en het afronden van de eigen kansen om tot een goed resultaat te komen. Geluk wat ons vandaag ontbeerde.

22 november spelen we ‘een toontje lager’ tegen HHC 3. Toegang is gratis. Derde helft niet verplicht, maar ook hier gratis toegang.