“Wat heb je nou liever? Eén goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?”, is een van de vele gevleugelde uitspraken van Johan Cruyff.  De uitslag van Bruchterveld tegen Dieze West (5-1) was het antwoord op deze vraag.

Dieze West nam vanaf de aftrap het initiatief met technisch vaardig spel. Het duurde even voordat Bruchterveld zich daarop kon instellen, echter zonder dat dit tot echte kansen leidde voor de Zwollenaren.
Na ruim 20 minuten de eerste geslaagde counter van de gastheren via Op de Haar en Benjamins, de afwerking was echter nog niet top. Een paar minuten later was het wel raak. Een perfect indraaiende voorzet van Roeleveld bereikte Op de Haar, die de bal met z’n grote teen langs de uitkomende doelman Suleyman Toprak tikte, 1-0.
Amper drie minuten later werd en diepe bal door verdediger Junny Samboe onbedoeld met het hoofd verlengd naar Roeleveld die dit buitenkansje prima benutte, 2-0.
Na zo’n 40 minuten had de wedstrijd op slot gemoeten, maar Op de Haar vergat de bal breed te leggen.   In de counter was er de grootstse kans voor DW via Lahzal, zijn schuiver ging echter net voor het doel van Huisjes langs.  Op slag van rust een prima een-tweetje tussen Otter en van der Veen, waarbij Jarno vrij voor Toprak kwam, maar de bal niet langs de grote doelman kreeg.
Meteen na rust werd een lichte aarzeling door Otten en Van der Veen beide fataal, want Nejim el Atiaoui pikte de bal op en ging vol over de knie bij Otten.
De door arbiter Steen terecht toegekende strafschop werd door het slechtoffer zelf feilloos tot doelpunt gepromoveerd en daarmee de aansluiting voor de gasten.
Meteen na de aftrap werd Op de Haar door Otten diep gestuurd en hij noteerde z’n tweede treffer van de middag, 3-1. En kort daarna was Benjamins alleen voor Toprak niet koelbloedig genoeg.
Dieze West bleef de aanval zoeken en was met een kopbal op de buitenkant paal door Nejim el Atiaoui dichtbij de 3-2.
Op de Haar was even later wel weer succesvol, toen hij met een mooie lob Toprak voor de derde keer passeerde, 4-1.
Trainer Keuken wisselde vervolgens drie keer. Invaller Maikel Ros, net als Otten terug na een blessure, zette de eindstand op het scorebord. Broer Nick was de aangever en Maikel ronde zelf via de keeper af.  De laatste kans was voor de beste speler op het veld, Nejim el Atiaoui. Zijn schot ging echter via de bovenkant lat over.
De 5-1 eindstand was het resultaat van een een prima teamprestatie.
Dieze West, een elftal met een hele berg techniek, was op de juiste wijze bestreden.  Zou deze verzameling eenlingen ook ooit een team vormen, dan zou het zeker hoger op de ranglijst staan.

Volgende week gaat Bruchterveld op bezoek bij SP Daarle.