De vrije zaterdag werd door Bruchterveld 1 benut door een oefenpotje te spelen tegen SCN uit Nieuwlande. Deze derdeklasser was vorig jaar nog de sta-in-de-weg voor de Tricolores op hun weg naar de nacompetitie. Voor SCN is de derde klasse tot op heden nog geen doorslaand succes.

In de wedstrijd van vandaag bleek ook waarom. Nadat een SCN-er in de eerste minuut vanaf dertig meter de bal snoeihard achter Wouter Huisjes had geschoten, hing de ploeg de resterende 89 minuten achterover. Bruchterveld had dan wel zo’n 75% balbezit, maar dreigend werd de ploeg in de eerste helft nauwelijks. Veel gebrei en onnauwkeurige passes.
SCN zette er ook niks tegenover.

Trainer Keuken, die wel een paar basiskrachten miste, kon onmogelijk tevreden zijn in de rust.
Na zo’n 60 minuten kwamen er drie verse krachten in het veld en dit bracht toch wel wat meer dreiging, al was het voetbal nog verre van goed.
Nadat er enkele mogelijkheden onbenut waren gebleven, duurde het tot de 89e minuut voordat de verdiende gelijkmaker viel. Invaller Op de Haar krulde de bal schitterend vanaf zo’n 25 meter in de linker bovenhoek. In de dying seconds had ‘Bram’ Lubbers nog bijna de 2-1 aangetekend, maar zijn mooie inzet werd door de doelman nog net tegen de lat gedrukt.
Hierdoor bleef het bij een 1-1 gelijkspel.
Komende zaterdag speelt Bruchterveld weer voor de echte punten thuis tegen BZSV De Blauwwitters uit Borne.