Zaterdag 11-11-2023 stond voor de meeste mensen al lange tijd omcirkeld in de agenda’s. Voor zowel het 1e als het Twidde stond de derby tegen buurman Banthum op het programma. Voor Jarno was het ook weer de eerste keer dat hij mocht aantreden, mooi dat je er weer bij was in de korte broek.
Om klokslag 12:00 klonk voor het eerst het fluitsignaal van de arbiter, iets wat we deze middag nog wel vaker zouden horen… daarover later meer. De wedstrijd was nog geen 20 minuten oud of de eerste speler van ons kon alweer richting de douches vertrekken. In de ogen van de scheidsrechter een slaande beweging en dus een directe rode kaart. Het Twidde kon dus ruim 70 min met 10 tegen 11 gaan spelen. Bij het volgende fluitsignaal legde de scheidsrechter de bal op zo’n 20 meter van de goal van Kevin af, wederom een discutabele beslissing maar we konden er echter weinig tegen beginnen. De spits van Banthum krulde de bal langs de muur en via de binnenkant van de paal rolde hij achter Kevin, 0-1. Ondanks dat we met 10 man speelden, hadden we het betere van het spel in de 1e helft en begonnen zowaar wat kansjes te krijgen. Op slag van rust een vrije trap rond de middenlijn waarbij Hans zijn verdedigers naar voren stuurde, aangezien we toch niets meer te verliezen hadden. De bal kwam in de voeten van Boaz, die hem keurig controleerde en aflegde op Jonne. Die aarzelde geen moment en nam de bal vol op de pantoffel en plofte achter de intussen reserve keeper van Banthum, 1-1! (De keeper van Banthum 2 moest de strijd al snel staken door een pink die er verkeerd aan stond, beterschap daarmee!)
In de rust bespreken we wat er beter kan en dat we vooral zo door moeten gaan met het werken, dan zou er loon na werken komen. Banthum begon in het begin van de 2e helft de druk wat op te voeren door wat sneller de snelle buitenspelers te zoeken en dat resulteerde ook snel in een goal voor de bezoekers. Een voorzet werd pardoes binnengelopen door de spits en de bal rolde weer via de binnenkant van de paal binnen, 1-2. Hierna begon het grote wisselfestijn aan beide kanten en werd de druk op Banthum weer opgevoerd door het Twidde. Na enkele kansen van Matthijs en nog een schot hier en daar kwamen de bezoekers eruit met een counter en wisten de bal over Kevin heen te loppen voor de 1-3. Hiermee leek de kans op een resultaat toch wel verkeken, maar daar dacht Ramon anders over. Hij kreeg de bal aangespeeld in de 16 meter en werd onderuit gewerkt door de verdediger van Banthum. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en deze werd keurig benut door Gijs, 2-3. Zou het dan toch nog kunnen voor het Twidde? Na enkele minuten gaf de scheidsrechter ons hierop het antwoord door voor het laatst op zijn fluit te blazen. Een teleurstellend resultaat en geen loon na werken, want we hebben ons het snot voor de ogen gewerkt in de 70 minuten met 10 man op een zwaar veld.
Volgende week spelen we uit tegen Den Ham 2, de huidige nummer 2 van de competitie. Deze ploeg is nog ongeslagen dus wederom zullen we alles weer uit de kast moeten halen om daar een resultaat weg te slepen.

Auteur: Jonne Lambers