Zaterdag 14 september, zomaar een zaterdag? Nee, een heel bijzondere.
Het begon al met het zonnetje wat menigeen weer tot het dragen van een korte broek verleidde.
Om 10:00 uur even afstemmen op het favoriete programma Music Memories van Henk Stoeten op de NOOS. Shit, hoe kan dat? Het programma is er niet op?  Ik hoor interviews met blije mensen. Aaahhh, langzaam dringt het door als ik vrachtwagens hoor en veel getoeter.  Nog even snel de tuin op orde maken.

Rond de middag naar de Noppenweide.  Even de wekelijkse bal gehakt met mosterd scoren en dan naar de wedstrijden van JO19 en Vrouwen 1 kijken.  Onze dames doen het deze dag aanzienlijk beter dan de jongens.
Dan verzamelen voor de reis naar Lutten. Op sportpark de Kei speelt ons eerste voor de beker tegen de plaatselijke SC.  Iedereen is optimistisch gestemd. Na de ruime winst op SVV en de nipte nederlaag tegen DKB kan een overwinning vandaag zelfs nog de volgende bekerronde opleveren, wordt even snel berekend.

Wie neemt de auto mee deze keer? Gerrit wacht het antwoord niet af en zit al trots achter stuur van z’n nieuwe bolide. OK, dan blijft die van mij deze keer maar staan. Wim is al stiekem voorin gaan zitten en geniet zichtbaar van z’n bevoorrechte situatie. De achterin-passagiers accepteren het grommend.
Gerrit stuurt z’n wagen met veel stuurmanskunst richting de Evenementenhal. “STOP!!”  Er springt plotseling een man in het fel geel en oranje de weg op. “Tot aan de haaientanden en niet verder”, luidt het strenge commando. De passagiers sommeren de chauffeur door te rijden, maar Gerrit is goed opgevoed en stop netjes. Wat is er aan de hand? Het verkeer rond heel Hardenberg wordt lamgelegd, net nu wij al wat verlaat (het 3e moest nog op de foto) onderweg zijn naar genoemde wedstrijd!
Even later wordt het duidelijk waarom. Vanaf de Kellerlaan komt een gigantische stoet trucks zonder opleggers aan. Luid claxonnerend, zwaailichten aan. Achter het stuur blije chauffeurs die hun vrije dag graag opofferen (hulde) voor het plezier van honderden nog blijere verstandelijk minder bedeelden, die naast de chauffeurs mogen zitten.
Geduldig wachten wij totdat de hele stoet voorbij is en de geel-oranje man met veel vertoon van macht de weg vrij geeft.

Plankgas richting de Kei. Net op tijd voor het eerste fluitsignaal van deze middag.
De spelers komen het veld op en meteen valt één ding meteen op. Het gras is zo lang, dat sommige onderbenen er geheel in verdwijnen.  Dat kan nog wat worden.
Vol goede moed wordt er aan de wedstrijd begonnen en proberen de spelers elkaar te vinden. De bal rolt stroef en veel passes zijn dan ook aan de korte kant.
Lutten heeft zich blijkbaar vaker door zo’n oerwoud geworsteld, want gaat er toch wat slagvaardiger mee om. De eerste de beste uitbraak levert de 1-0 op. Even later raakt Berjan verstrikt in gras en benen en moet geblesseerd het veld verlaten. Jonne komt hem vervangen.
De eerste kans voor de Tricolores is voor Luc Roeleveld, zijn vrije trap gaat via de muur over. Even later weer pech. Koen Otten en een Luttenaar knallen op elkaar, Lutten profiteert en scoort prompt de 2-0.
Koen is door de botsing te veel aangeslagen en moet eraf, Koen Dijk erin. In de opstelling worden wat noodverbanden gelegd.
Lutten is vandaag uiterst effectief. Een afvallende bal wordt hard ingeschoten en opnieuw is Godeke kansloos. De beste Bruchterveld aanval over rechts smoort opnieuw in het groen en daardoor kan Koen Dijk de voorzet van Julian net niet binnenwerken.
Bruchterveld krijgt best wel kansen, maar een peer op de lat van Roeleveld, een uithaal van Benjamins en een één-op-één situatie van Snippe met de keeper leiden niet tot een doelpunt.
Rust 3-0.

Na de thee en koffie moet Bruchterveld toch wel uit een ander vaatje gaan tappen, wil men er nog een wedstrijd van maken.  De bedoelingen zijn goed, maar de uitvoeringen niet goed of pechvol. Zo komen er best wel wat kansjes, maar Lutten blijft gevaarlijk counteren. Gelukkig staat Godeke vandaag erg sterk te keepen. Toch moet hij nog twee keer vissen. Zo eindigt deze wedstrijd in een deceptie. Te veel spelers verstopten zich vandaag in het lange gras en dat terwijl je weet dat komende zaterdag de competitie begint. Dan wil je toch je plek in het team veiligstellen?

Gauw terug naar de parkeerplaats. Ik ben als eerste bij de auto en mag nu naast Gerrit voorin zitten!
Alle knopjes uitproberen, wát een techniek!
Luid toeterend, raampje open, gaat het richting Bruchterveld. Mateloos genieten!

Op het sportpark een overvol terras. Heerlijk genieten van een drankje en de zon.
Even de kelen smeren. Lapdatnie bereidt zich voor op de zware derde helft die bij Sir Henrie in de tuin wordt gespeeld. BBQ-tje erbij en houtkachels voor een eventuele verlenging van de derde helft.

Sir Henrie heeft het goed voor elkaar.  Maar ’t ís wel raar zo zonder onze maat en gangmaker Henk die onlangs zo plotseling overleed. Maar we weten het allemaal: Hij is echt wel bij ons en lacht samen met Gerrit van boven met ons mee…. En gelachen dat werd er.
Na de verlenging volgden nog een paar penalties en toen was het mooi geweest. Moegestreden waggelden de Lappers huiswaarts.

5-0 klop en toch was het een mooie dag……