Het is toch ook zo rete spannend zo’n competitie waarin van alles nog mogelijk is tot op de laatste speeldag, maar uiteindelijk is het allemaal niets in vergelijking met de interne TOTO. Want was het dit jaar ook weer spannend zeg. Had Banthum op het allerlaatst toch zo maar nog kampioen kunnen worden, had Luuk gister niet 4 keer gescoord was die dan wel topscorer geworden, en wie o wie ging die laatste periode nog pakken?

Uiteindelijk kon zondag iedereen weer met een gerust hart, en een paar alcoholische versnaperingen achter de kiezen weer vredig slapen want het is weer gebeurd met alle spanningen. Bruchterveld eindigde op een keurige 4de plek met 44 punten. En dan zijn er altijd weer van de magiërs die dat in augustus allemaal al precies hadden zien aankomen. Al had het gros van onze voorspellers graag een nog groter feestje gezien afgelopen zaterdag, waren er toch zeker 10 realisten die die 4de plek wel hadden zien aankomen. Jorben en Jesse Godeke wisten ons zelfs al precies te vertellen dat dat competitie ging eindigen met 44 punten voor Bruchterveld. Nu was dat voor zowel Jorben als Jesse wel ongeveer het enige wat ze dit seizoen goed voorspelt hadden, en stonden ze tot 3 weken terug beide met nog geen 100 punten op de respectivelijke gedeelt laatste en 40ste plek van de 52 deelnemers. Op de laatste speeldag haalde Jesse en Jorben, enkel en alleen met het beantwoorden van de open vragen, maar liefst 100 punten binnen.

Doelpunten voor en tegen blijkt toch altijd weer een wilde gok. De gokkende spelers van het eerste, Maxim, Niek & Richard, hadden toch wel graag nog +-20 doelpunten meer voor gezien en minder tegen, maar helaas bleek dat toch iets te veel van het goede. Veel gokkers zaten nog lang niet ver van de uiteindelijke 49 voor en 41 tegen af. Sterker nog, hadden de Tricolores er gister eentje minder ingeprikt hadden zeker 6 gokkers er nog 25 punten extra bij kunnen schrijven.

Enkel het invoeren van de topscorer moest nog gebeuren. En we kunnen je vertellen, er waren toch maar heel weinig mensen die vertrouwen hadden in de linker poot van onze stervende zwaan Luuk Benjamins. Maar met gister nog 4 ballen in het netje, ging Luuk er toch met 15 competitiedoelpunten van door. Enkel alleen van je vrienden moet je het hebben, want naast Jesse Altena had echt niemand hierin gelooft als we dit aan het begin van het seizoen hadden gevraagd.

En dan komen we na veel spanning, sensatie en opbouw dan toch bij de uiteindelijke uitslag die eigenlijk al sinds de 3de speelronde duidelijk leek, namelijk: Op nummer 1 Judith en Regina! Jarenlange voetbalvrouwen ervaring, steevast kantinehangen op de zaterdag, het wordt andermaal beloond met een klinkende overwinning en titelprolongatie voor deze topsupporters. Het is hard werken dit soort enorme voetbalkennis, met maar liefst 100 punten verschil scheidde zij het kaf van het koren en lieten zie nummer 2 Tim van der Veen en nummer 3 razende reporter Henk Reinders ver achter zich.

Wat een prachtige editie van de TOTO was het dit jaar, een meer dan prachtig aantal deelnemers dit jaar. En dus ook een leuke pot te verdelen, en met deze winnaars en winnaressen weten we gelukkig als club zeker dat het geld toch uiteindelijk volgend seizoen weer terug geinvesteerd in een lekker biertje en een hoop gezelligheid. Hopelijk zien we iedereen na een welverdiende voetbalvakantie weer uitgerust terug, in wederom een prachtige competitie vol mooie derbies en flinke verrassingen.

Zie hier de complete uitslag!