Nieuwleusen 2 – Bruchterveld 2
Zaterdagmiddag 19 november

Deze middag staat het tweede elftal van Nieuwleusen op het programma. Het is een belangrijke wedstrijd, want beide elftallen zijn met 15 punten in de achtervolging op CSV’28 2. Deze ploeg staat met 18 punten bovenaan de ranglijst staat.
Voordat de reis richting het sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen gaat, wordt er een tussenstop gemaakt voor een fotomoment bij één van onze sponsoren. Rene Houtman interieurs, hartelijk bedankt voor jullie inbreng in de nieuwe presentatiekleding.

Om half 3 werd de aftrap genomen en vrijwel meteen werd duidelijk dat het een zware middag zou worden. Wij kwamen niet in ons spel en er werden te weinig duels gewonnen. Het duurde ook niet lang tot de 1-0 viel. Na deze tegengoal was iedereen scherper en hierdoor zouden er voor ons ook wel kansen gaan ontstaan. Na ongeveer een half uur spelen leek die kans er voor ons te komen toen Bas diep werd gestuurd. Maar nog voordat het een echte kans kon worden werd bas snoeihard naar de grond gebracht, de verdediger op de bon en Bas valt geblesseerd uit.
Vlak voor rust wordt het zelfs 2-0 als de spits van Nieuwleusen wegdraait en knap binnenschiet.
Ruim in de blessure tijd krijgen we nog een hoekschoep, deze wordt slecht weggewerkt en uiteindelijk is het Milan die toch het net weet te vinden, 2-1. Vlak daarna klinkt ook het rustsignaal.

Na de rust zitten we er meteen goed op, en zetten Nieuwleusen onder druk en gaan we erin geloven.
In de 60e minuut omspelen we de keeper en gaat de bal hard tussen de palen. Helaas staat er een speler van Nieuwleusen die de bal van de lijn redt.
Om de druk verder op te voeren wordt het laatste kwartier nog aanvallender gespeelt door wat mannen door te schuiven naar voren. Maar dit brengt niet het gewenste resultaat, de score blijft 2-1 als de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit blaast.

Aanstaande zaterdag ontvangt ’t Twidde haar vierde Zwolse tegenstander, het derde elftal van WVF.

Auteur: René Potgieter