Afgelopen zaterdag speelden vv Bruchterveld en vv Daarlerveen een nuttige en interessante oefenpot op het kunstgras van de Noppenweide. De nummer laatst van 3D tegen de koploper van 4E.

Vorig jaar in de 4e klasse waren het twee zeer interessante potjes die twee keer in een gelijkspel eindigden (1-1 en 3-3).
Dit jaar staat de ploeg onder leiding van Geerten Brinkman en Ramon Zomer (ja, die…). Het geeft de ambities van vv Daarlerveen weer.

De Tricolores misten (al weer) nogal wat spelers. Van de vervangers slaagde de een wat meer voor het examen dan de ander, maar al met al stond het zeker in de eerste helft goed.
Daarlerveen nam het initiatief, met veel technische bagage en snelheid aan boord.
Maar de gastheren kwamen na 10 minuten op voorsprong. Een prima cross bal van Benjamins op Snippe, diens voorzet belandde bij Roeleveld die het leder van dichtbij binnen werkte.
Benjamins had even later de 2-0 op zn hoofd, maar koppen bleek niet zn sterkste punt.
Het spel golfde op en neer en even later werd de Tricolore verdediging eruit gelopen door Stef Reekers en deze liet ook Huisjes kansloos, 1-1.
Amper 10 minuutjes later een opstomende Roeleveld die vanaf de zijkant de bal scherp voorzette, waar Koen Dijk zich een echte spits toonde door de bal in de lange hoek te verlengen, 2-1.
Hierna twee kansen voor Benjamins (knappe redding keeper) en Roeleveld. Aan de andere kant werd een slippertje van Godeke niet afgestraft en ging een schot na een counter maar net naast het doel.

In de tweede helft kwamen Rienk van der Veen, Ramon Luisman en Niels Lubbers in het veld voor Smit, van Laar en Snippe.
Het was met name jammer dat Marco van Laar uit het centrum weg was, hierdoor moesten er wat noodverbanden gelegd worden. De verdediging was daarmee wat minder zeker en stabiel als voor de thee.
De eerste kans was wel voor Bruchterveld. Een snoeiharde kopbal van Otten van dichtbij werd goed gepareerd door de keeper.
Na zo’n kwartiertje kwam er een rood-hemd geheel vrij voor Huisjes, maar mede door het goed hinderen door Godeke, schoot de man knullig naast.
Toch was het uitstel van executie, want Bram Visser wist de lange hoek te vinden voor de 2-2. Bruchterveld was het spoor verdedigend een beetje bijster en twee grote kansen voor Daarlerveen kort achter elkaar. Dat deze geen doel troffen mochten de Tricolores niet over klagen.
Hierna pakte Bruchterveld het weer wat beter op. Een beste kans voor Benjamins, maar via de keeper naast.
Even leek Daarlerveen met de zege aan de haal te gaan, maar Koen Otten kon de bal net voor de lijn wegwerken met een uiterste krachtinspanning.
Daarlerveen speelde de laatste 10 minuten met 10 man, maar dat merkte niemand, brutaal zocht men de aanval.
Toch ging het nog mis voor de rood-hemden. De weer ingevallen Smit werd tegen de grond gewerkt binnen de zestien. Arbiter Rikhof had geen keuze en bood Koen Otten vanaf elf meter de kans de eindstand op 3-2 te bepalen. Hij faalde niet.

Een vermakelijke pot voetbal tussen twee ploegen die beide prima in de derde klasse kunnen voetballen, alleen de ene moet zich eerst nog “even” veilig spelen en de andere moet nog “even” promoveren. Maar dat moet beide kunnen lukken.
Ik zeg daarom: Tot volgend seizoen in de derde klasse.

A.s zaterdag speelt Bruchterveld thuis tegen SVVN Nijverdal, de hervatting van de competitie.
Dan gaat het weer om het echie! Zaak om de drie punten in Bruchterveld te houden.
Aanvang 14:30 uur.

Begin-opstelling:
Huisjes;
de Weerd, Otten, van Laar, Godeke;
Roeleveld, N.Dijk, Smit;
Benjamins, K.Dijk, Snippe