Vorige week oefende Bruchterveld dit seizoen voor het eerst en verloor thuis na een goede beginfase, met name door een aantal onbegrijpelijke fouten, met 2-3 van Avereest.

Vanavond was SCN in Nieuwlande de gastheer.

Bruchterveld startte met de volgende opstelling:
Huisjes;
Otter, N.Ros, Otten, Altena;
Roeleveld, R.vd Veen, J.Smit;
Benjamins, Lubbers, Snippe.

Al in de 1e minuut had Julian Smit zelf moeten scoren ipv de bal af te geven. Binnen 5 minuten zette Luc Roeleveld de andere Luuk vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging naast.
Bruchterveld stoomde naar voren en hierbij werd Snippe in de 16 onderuit gehaald. Koen Otten voltrok het vonnis vanaf 11 meter koelbloedig, 0-1.
Hierna een wat rommelige periode van Bruchterveld kant en SCN kreeg kansen. Na een matige timing van Ros kwam de bal na een voorzet via Altena op de lat en de terug stuiterende bal belandde op een SCN hoofd, 1-1. Het zag er klungelig uit. Ros blesseerde zich hierbij en werd vervangen door z’n broer Maikel.
Hierna opnieuw wat wanorde bij de gasten achterin. SCN profiteerde (nog) niet.
Dat gebeurde aan de andere kant wel en hoe. Een goede en gedurfde onderschepping van Julia, Luuk kapte zich vrij en vond de lange hoek, 1-2.
Even later werd Julian in op de rand 16 meter aangetikt na een splijtende pass van Luc. Luc zelf benutte de vrije trap feilloos, 1-3.  Daarna een beste kans voor Luc, maar strandde op de keeper.
Even later maakte hij dat ruimschoots goed door zich knap vrij te draaien en vanaf de 16 meter hard uit te halen, 1-4.
Een paar minuten voor de rust zette Snippe de stand zelfs op 1-5, met een slimme tip-in na een voorzet van Luuk.
Net voor de thee deed SCN nog wat terug.  Hier ging opnieuw geklungel aan vooraf, maar dat werd knap afgestraft.
Een comfortabele ruststand van 2-5 na een eerste helft waarin bij tijd en wijle heel aardig werd gevoetbald. Maar ook momenten van wanorde en onachtzaamheid.

In de tweede helft werd er weer volop gewisseld.  Rienk, Richard en Niels eruit.
Max Smit, Nick van der Veen en Jonne Lambers erin.
Het gevolg was een zeer rommelig begin van de tweede helft, waarbij SCN duidelijk de boodschap had meegekregen zich niet weg te laten spelen.  Er werd dan ook zeer “fors” gespeeld, waarbij sommige acties wel strenger bestraft hadden mogen worden.
Bruchterveld leek geïmponeerd en kwam niet meer tot het spel van de eerste helft. Veel slordige passes en balverlies.
Na een klein kwartiertje werd de inzet van SCN beloond en opnieuw werd verdedigend gerommel afgestraft. Huisjes redde eerst nog knap, maar tegen het mooie lobje was hij niet bestand, 3-5.
Hierna leek SCN ook uitgeraasd.
Nick van der Veen richtte zijn vizier net iets te hoog bij een afstandsschot.
Na 70 minuten wederom wat wissels.  Koen Dijk maakte z’n eerste minuten voor Bruchterveld, scoren was er voor hem nog niet bij. Ook Niels en Richard kwamen terug in het veld.
En met nog 10 minuten mocht Op de Haar ook nog even meedoen, net terug van werk in het buitenland.
Ook hij trof het net niet, maar wel de vuisten van de keeper uit een vrije trap.

Al met al typisch een oefenwedstrijd met veel wisselingen. Na een sterke eerste helft was de terugval in het tweede deel echter te groot. Maar daar heb je oefenpotjes voor om dit te ervaren en aan te werken.

A.s. zaterdag ontvangt Bruchterveld buurman SVV’56 voor de beker. Aanvang 14:30 uur.