Bruchterveld wint in Avereest

De Tricolores gisteren op bezoek bij die andere Tricolores met dat prachtige rood, wit en blauwe shirt vv Avereest, op het mooie en opgeknapte Sportpark de Balk. Aftrappen op veld 1 onder leiding van scheidsrechter Ekkel. Wat gelijk opviel dat het veld nogal hobbelig was links en rechts wat opgevuld met laagje zand, maar zoals men altijd zegt hebben beide ploegen daar hinder van.

Direct vanaf de aftrap was het een boeiend duel, beide ploegen moesten eerst even aan elkaar wennen, Bruchterveld  met een gelijkspel op zak en Avereest met een dikke overwinning, teams die beide wel willen en ook kunnen voetballen dat was wel duidelijk. Goede aanvallen over en weer resulteerden nog niet in doelpunten, tot minuut 25 een snelle mooie aanval over rechts met als eindstation Muuse die beheerst intikte. Bruchterveld ging door met goed aanvallen en Benjamins  maakte met zijn chocolade been de 0-2 in minuut 40. Lekker zo voor de rust zou je denken maar Avereest dacht daar anders over en maakte de Anschlusstreffer vlak voor rust, daar stonden we allen niet helemaal juist gepositioneerd jammer genoeg. Scheidsrechter Ekkel was inmiddels alle opmerkingen aan Avereest meer dan zat en gaf flink wat gele kaarten, de Bruchtervelders gedroegen zich voorbeeldig en deelden dus niet in deze kaartenregen.

Tot de thee waren de Bruchtervelders de betere ploeg, maar na de rust was het duel meer gelijkwaardig, kansen aan beide zijden goed keeperswerk van van der Beld en Godeke zorgden ervoor dat de ruststand ook de eindstand werd.

Niet te vergeten die katachtige ik mag wel zeggen tijgerachtige redding van dhr. K. Godeke in minuut 85,pfffff………, gezeur van bondscoach Koeman over keepersproblemen in Nederland….? Hebben we in Bruchterveld nooit wat van gemerkt..!!

Scheidsrechter Ekkel vond nog steeds dat Avereest denkt beter te kunnen fluiten dan voetballen en blijft in de tweede helft ook gele prentjes uitdelen. Vandaag waren een aantal kaarten ook terecht voor het vaak vasthouden op de hakken staan enz .ook wel op zijn plek waren. Bruchtervelders ontkwamen daar soms onterecht aan. Bruchtervelder Bekman deed zijn naam eer aan en pakte de enige kaart aan onze zijde. Aanvoerder Visscher pakte zijn tweede en kon inrukken, trainer Magsino wou niet achterblijven en pakte er ook nog één zodat met nadien in de kantine nog wat van die Panini kaartjes kon uitruilen. Ben nog wel even benieuwd naar het verslag van Avereesten wat de bevindingen zijn betreft dit duel. Zal op de site komen te staan verwacht ik, vvavereest.nl

Volgende weke thuus teeg’n Arnbarg viemtachtig van trainer Harold Moes, kiek’n wat wurdt….!!