BZSV – Bruchterveld zal niet als een gedenkwaardige wedstrijd de boeken in gaan.
In de voorbereiding speelden de Tricolores de Blauwwitters compleet van de mat met goed voetbal en mooie goals.

Gisteren waren de omstandigheden een stuk minder goed. Het draait nog niet echt lekker en het weer was bar en boos. Veel wind en regen. Het kunstgras in Borne had daar verder niet van te lijden.

Bruchterveld begon voortvarend met enkele snelle aanvallen. Bij de eerste kans lobde Op de haar net over en even later had Luc Roeleveld de bal voor het inktikken, maar zijn inzet was te slap en een prooi voor de doelman.  Uit de directe tegenaanval werd een BZSV-er vrije doorgang verleend en deze maakte alleen voor Huisjes geen fout, 1-0.

Bruchterveld kwam in de 22e minuut weer langszij. Een hoop gerommel voor het BZSV doel door Gijs Odink en Johan Alberts en de laatste kon de bal door een woud van benen binnen werken, 1-1.

De rust kwam met de gelijke stand van 1-1.

Na rust hadden de Tricolores de harde wind mee. Dat leidde wel tot een groot overwicht, maar niet tot echt grote kansen. Gijs Odink leek echter toch de 1-2 te maken. Eerst stuitte hij nog op de keeper, maar een paar minuten later was hij er als de kippen bij om een rebound na een schot van Berjan Altena koel af te werken. Scheidsrechter Afman floot gedecideerd naar de middenstip, assistent Rotman dacht er anders over en vlagde Odink onterecht af voor buitenspel.  Afkes zwichtte voor zijn argumenten.  Stand bleef dus vooralsnog 1-1.

Bruchterveld bleef aandringen maar de schoten misten precisie.
BZSV was in de counter een paar keer erg gevaarlijk met een schot op buitenkant paal en een schot wat Huisjes maar ternauwernood kon pareren.

BZSV was zeer tevreden met een punt en greep alles aan om de tijd vol te spelen / te rekken.

Toen ver in blessuretijd iedereen zich al met een puntendeling had verzoend kregen de gasten nog een vrije trap. Op de Haar lepelde de bal achter de blauwwitte verdediging waar de op tijd ingelopen Alberts de bal aannam en achter de doelman kogelde. Ook nu een vlagsignaal, maar dit keer trapte de goed opgestelde arbiter hier niet in.
Toch nog de niet meer verwachte 1-2 en daarmee drie waardevolle punten.
Op zich wel verdiend, maar o wat ging het moeizaam en zeker sneu voor de hardwerkende thuisploeg.

Komende zaterdag 14 oktober is Bruchterveld vrij ivm het oneven aantal ploegen in deze competitie. Zaterdag 21 oktober gaat Bruchterveld op bezoek bij het onbekende, maar veel indruk makende PH in Almelo.